Μετανάστευση Ελλήνων προς Τουρκία. Προπαγάνδα ή Πραγματικότητα ;


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Υπό τον τίτλο «Το καταφύγιο στο μεγαλύτερο των εχθρών», άρθρο της Μαριόλα Πάντελιτς στην Σερβική PREGLED αναπαράγει άρθρο της διαδικτυακής πύλης Seebiz.eu , σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός των Ελλήνων που λόγω της κρίσης, αναζητούν δουλειά στην Τουρκία και κυρίως στην
Κωνσταντινούπολη αυξάνεται συνεχώς. Ο καθηγητής Δημήτρης Τριανταφύλλου, ο οποίος διδάσκει εδώ και ένα χρόνο στην Κων/πολη, τονίζει ότι πολλά έχουν αλλάξει στις σχέσεις των δυο χωρών και στον τρόπο σκέψης των δυο λαών τα τελευταία χρόνια και αυτή η αλλαγή οδήγησε πολλούς Έλληνες, ανάλογα και με το μορφωτικό τους επίπεδο, να σκεφτούν να μεταναστεύσουν στην Τουρκία, πέρα από τις παραδοσιακές χώρες προορισμού μεταναστών, όπως η Μ. Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία ή η Γαλλία.

Ο κ. Τριανταφύλλου επεσήμανε επιπλέον ότι ως ακαδημαϊκός γνωρίζει ότι δυο από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο είναι τουρκικά και πρόσθεσε ότι έχει υπόψη του 20 περιπτώσεις καθηγητών που έχουν εγκατασταθεί στην Τουρκία, ενώ γνωρίζει ότι 300 περίπου φοιτητές διδάσκονται εντατικά την τουρκική γλώσσα. Τονίζει δε ότι για πολλούς Έλληνες η Τουρκία είναι ένας ελκυστικός προορισμός όχι μόνον λόγω της ραγδαίας οικονομικής της ανάπτυξης, αλλά και εξαιτίας των μικρών αποστάσεων που χωρίζουν τις δυο χώρες και του παρόμοιου τρόπου ζωής ειδικά στην Κων/πολη. «Πιστεύω ότι όταν έρχονται Έλληνες σε αυτή τη χώρα, ειδικά στην Κων/πολη, την οποία πολλοί διαφοροποιούν από την υπόλοιπη Τουρκία, τότε διαπιστώνουν πόσο κοντά βρίσκονται οι δυο λαοί, στο φαγητό, στη νυχτερινή ζωή και πολλά άλλα. Αυτό διευκολύνει πολλούς Έλληνες στην απόφαση τους», τόνισε.

Βέβαια ο κ. Καθηγητής δεν ξέρουμε πόσο ευχάριστα νοιώθει από την συμπεριφορά των τούρκων όταν μιλούν για ΄΄casus belli΄΄ στο Αιγαίο ή για την μετατροπή σε τέμενος του Βυζαντινού ναού της Αγίας Σοφίας στην Νίκαια, ο οποίος είναι 600 ετών και ένας από τους σημαντικότερους τόπους του Χριστιανισμού, όπου είχε πραγματοποιηθεί η Α’ Οικουμενική Σύνοδος το 325 ή ακόμη για όσα καταμαρτυρούνται για τους Έλληνες στα τουρκικά σχολικά βιβλία. Εκτός και αν ο κ. Καθηγητής ανήκει στην κατηγορία των οπαδών του Μέγα Δούκα Λουκά Νοταρά, τον οποίο ο ήρωας Γενουάτης Ιουστινιάνης αποκάλεσε επί των Βυζαντινών τειχών ΄΄oh, trahitore΄΄ και του οποίου οι εκλεκτοί (Τούρκοι), μετά την άλωση σκοτώσανε και τα τρία παιδιά του μπροστά στα μάτια του, αφού βέβαια τα βιάσανε και στη συνέχεια σκότωσαν και τον ίδιο.

Δυστυχώς άλλη μια απογοήτευση από τον ακαδημαϊκό κόσμο που στηρίζει μια πραγματικότητα ή μια προπαγάνδα, αγνοώντας σκόπιμα ή μη την ιστορική αλήθεια.
http://www.drougos.gr/

Σχόλια