ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΝΟΤΟ


Η ανάληψη εξουσίας από την μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης, έχει ως αποτέλεσμα την ανάθεση της ριζικής αναδιάρθρωσης του Λιβυκού Ναυτικού στην Τουρκία, προσφέροντας για ανταμοιβή μία βάση στην περιοχή της Βεγγάζης, η οποία βρίσκεται απέναντι από περιοχές της Κρήτης, πλούσιες σε κοιτάσματα ορυκτού πλούτου και φυσικού αερίου.

Η Τουρκία, αποδέχτηκε πάραυτα την πρόταση, αφού γεννάται μία τεράστια επένδυση για την τουρκική αμυντική βιομηχανία. Ένα τμήμα Τούρκων στρατιωτικών, μηχανικών και ειδικών οπλικών συστημάτων, θα έχει σπεύσει στην περιοχή, μέχρι το Πάσχα, για τις απαραίτητες έρευνες.

Η περικύκλωση της Ελλάδας από την Τουρκία, από Βορρά και Νότο, ολοκληρώνεται, εφόσον έχουν ήδη αποκτήσει ναυτική βάση και στην Αλβανία, προκαλώντας περαιτέρω ανησυχίες, πέραν των υπάρχουσων, που δημιουργεί η βάση της Αλβανίας στον ανεφοδιασμό τούρκικων ναυτικών δυνάμεων σε Ιόνιο και Αδριατική.

Οι τουρκολιβυκές σχέσεις εδραιώθηκαν με την άρνηση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ για επικείμενη επέμβαση στην Λιβύη, προτού κατοχυρωθούν οι απαραίτητες μεταπολεμικές αντιπαροχές στην Άγκυρα. Έτσι εξηγείται και η επίσκεψη του Α.Νταβούτογλου, εν καιρώ πολέμου, στην Βεγγάζη, προς σύναψη συμφωνιών με το τότε μεταβατικό καθεστώς.

Η Τουρκία στοχεύει στην δημιουργία δυσμενούς κλίματος προς την Ελλάδα από τις χώρες που συνορεύει επί θαλάσσης, προς αποφυγήν εκμετάλλευσης των πόρων της ελληνικής ΑΟΖ. Στην Κρήτη από τούδε και στο εξής περιπολούν επί μονίμου βάσεως τούρκικες φρεγάτες, και επίσης, από εκεί διέρχονται τα τούρκικα υποβρύχια, που ανεφοδιάζονται στην Αλβανία. Επιπλέον, θα έχουν μία νέα βάση στην Βεγγάζη και ισχυρή ναυτική δύναμη, αφού θα έχουν οι ίδιοι χτίσει εκ θεμελίων το ναυτικό της Λιβύης.

Οι «γείτονες» κινούνται βάσει στρατηγικής και αυξάνουν την δύναμη τους, εις βάρος της δικής μας, η οποία χάριν των ξεπουλημένων πολιτικάντηδων παραμένει βαλτωμένη.


http://xryshaygh.wordpress.com/

Σχόλια