Τριήμερο αντίδρασης στα πρωτοφανή μέτρα


Με 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή τη Κυριακή, απαντούν στα μέτρα του νέου μνημονίου ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Στην Ομόνοια έχουν ήδη συγκεντρωθεί από τις 11 το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ και αναμένεται να ξεκινήσουν πορεία προς τη Βουλή. Στο σημείο βρίσκεται και η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Κλειστή για την ώρα είναι η Πανεπιστημίου, καθώς στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μόλις πριν από λίγο έκλεισε και Σταδίου και η Αμαλίας. Προσυγκεντρώσεις έχουμε και στην Κλαυθμώνος από το ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πλήθος κόσμου καταφτάνει ώρα με την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, Παρασκευή και όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των δήμων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λήμνου, Ικαρίας, Αγίου Ευστρατίου, Φούρνων, Οινουσσών και Ψαρών.Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ.

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες

Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο οι μετακινήσεις, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, πλην του ΗΣΑΠ, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν για 48 ώρες το Μετρό, το Τραμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο Προαστιακός.

Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί θα είναι ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ και σήμερα, Πέμπτη, θα υπάρξουν ματαιώσεις δρομολογίων, τόσο στα τρένα όσο και στον Προαστιακό.

Στο «χορό» των απεργιών δάσκαλοι και καθηγητές

Δάσκαλοι και καθηγητές θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Την Παρασκευή, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, ενώ από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Οι καθηγητές καλούν τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων την επόμενη εβδομάδα.

Σε 48ωρη απεργία και οι νοσοκομειακοί γιατροί

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στη 48ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ , θα δώσουν το παρών και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ΙΣΑ καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα και σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την πλήρη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και την εξόντωση των γιατρών».

Δεμένα για 48 ώρες τα πλοία

Τη συμμετοχή της στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, με έναρξη την 00.01 ώρα της Παρασκευής 10-02-2012 και λήξη την 24.00 ώρα του Σαββάτου 11-02-2012 αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της και η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με μυστική ψηφοφορία,

«Με την παραπάνω απεργιακή κινητοποίηση, η Διοίκηση της ΠΝΟ προτάσσει τη συνεχιζόμενη για δύο και πλέον χρόνια οικονομική κατοχή της χώρας μας από τις δυνάμεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δυνάμεις, που έχουν οδηγήσει de facto την Ελλάδα σε χειρίστης μορφής διεθνή οικονομικό έλεγχο, με αποτέλεσμα μέρα με την ημέρα την εξαθλίωση των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων» επισημαίνει σε. ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία:

Απεργούν οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης

Απεργούν την Παρασκευή και το Σάββατο οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

«Διαμαρτυρόμαστε για την πολιτική υποτέλειας και τη μετατροπή των Ελλήνων πολιτών σε δουλοπάροικους της Ευρώπης», επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ), Αθανάσιος Δεβλιώτης.

http://www.protothema.gr/

Σχόλια