Ενισχύονται οι υποψίες ότι ο Ερντογάν έχει χτυπηθεί από καρκίνο


Όργιο φημών για την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν πυροδότησαν ξανά δυο γεγονότα: η ματαίωση της επίσκεψής του στο Βερολίνο και η απουσία του από τις εκδηλώσεις μνήμης για τη μάχη των Δαρδανελλίων.
Στην Τουρκία αρχίζει να παγιώνεται σταδιακά η πεποίθηση ότι ο κυρίαρχος της πολιτικής σκηνής, την τελευταία δεκαετία, πάσχει από καρκίνο και δεν έχει μπροστά του πολλά χρόνια ζωής.
Οι δυο απανωτές εγχειρήσεις για την αφαίρεση τμήματος του εντέρου του, αλλά και η αραίωση των δημόσιων εμφανίσεών του έχει κάνει εξαιρετικά δύσπιστους ακόμη και όσους έδιναν βάση, μέχρι πρότινος, στις διαψεύσεις του πρωθυπουργικού γραφείου.

Πώς να εξηγηθεί, για παράδειγμα, η ματαίωση της επίσκεψης στη Γερμανία την Κυριακή, όπου θα συναντούσε την Άνγκελα Μέρκελ;
Η επίσημη δικαιολογία ότι πενθεί για το θάνατο 15 Τούρκων στρατιωτών στο Αφγανιστάν δεν αντέχει σε σοβαρή συζήτηση. Και, φυσικά, δεν απαντά στο ερώτημα γιατί δεν τίμησε την επέτειο της ιστορικής μάχης στα Δαρδανέλλια -όπως έκανε κάθε χρόνο.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον 57χρονο Ερντογάν, που άλλαξε εκ βάθρων την Τουρκία, ξεδοντιάζοντας το Κεμαλικό βαθύ κράτος των στρατηγών, των διπλωματών και των δικαστών.
Οι αναλυτές των τουρκικών πραγμάτων δεν έχουν καμιά αμφιβολία ότι η αποχώρηση από το προσκήνιο του μεγαλύτερου ηγέτη της χώρας, μετά τον Κεμάλ Ατατούρκ, θα προκαλέσει τεράστιο κενό στην πολιτική ζωή.


http://www.aixmi.gr

Σχόλια