Σπείρα ανήλικων παιδιών διέρρηξε τέσσερα καταστήματα


 
 
Δυο ανήλικοι τσιγγάνοι πρόλαβαν να γίνουν… «πονοκέφαλος» για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στην πόλη της Κω, αφού μέσα σε τρία 24ωρα διέρρηξαν τέσσερα μαγαζιά! Τα κλοπιμαία που έδωσαν σε έναν 71χρονο, όμως, οδήγησαν στη σύλληψή τους.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας βρήκαν στα χέρια του ηλικιωμένου μια πανάκριβη φωτογραφική μηχανή που, μαζί με άλλες πέντε συνολικής αξίας 3.750 ευρώ και μικρό χρηματικό ποσό είχε κλαπεί την περασμένη Κυριακή από ένα φωτογραφείο στην Κω. Ο 71χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σχηματίστηκε δισκογραφία σε βάρος του για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Αποκάλυψε, όμως, ποιοι του πούλησαν την κλεμμένη μηχανή.

Έτσι, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τα δυο ανήλικα τσιγγανόπουλα ηλικίας 16 και 13 χρόνων, που ομολόγησαν άλλες τρεις διαρρήξεις. Από ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών είχαν αρπάξει είδη αξίας 340 ευρώ, ενώ από ένα οβελιστήριο και ένα οπωροπωλείο είχαν κλέψει μετρητά συνολικού ύψους 200 ευρώ. Και οι δυο οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Ένας 21χρονος είναι ένας από τους δράστες της διάρρηξης που είχε γίνει την περασμένη Δευτέρα στο σπίτι ενός 55χρονου στο Αιτωλικό με λεία κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 7.500 ευρώ. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν και άλλους τρεις συνεργούς του.

Στα πράσα έπιασαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έναν 45χρονο Αλγερινό σε χωριό της Αλεξανδρούπολης τη στιγμή που εισέβαλε σε ένα σπίτι,  χωρίς όμως να προλάβει να κλέψει κάτι. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής.


 http://www.protothema.gr

Σχόλια