Αυτός είναι ο δάσκαλος που αυτοκτόνησε για πολιτικούς λόγους

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η αυτοκτονία του εκπαιδευτικού Σάββα Μετοικίδη, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του στη Ξάνθη για πολιτικούς λόγους.

Βίντεο: Αυτός είναι ο δάσκαλος που αυτοκτόνησε για πολιτικούς λόγους
Ο αυτόχειρας μάλιστα, σε σημείωμα που άφησε λίγο πριν κόψει το νήμα της ζωής του εξηγεί πως το κάνει εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το Μνημόνιο και την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Σταυρούπολη Ξάνθης. Ο δάσκαλος, ο 45χρονος εκπαιδευτικός, ο οποίος υπηρετούσε στην Αθήνα είχε πάει στη Σταυρούπολη προκειμένου να περάσει τις ημέρες των γιορτών του Πάσχα. Ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο «καπετάν – Νέστος», όπως τον αποκαλούσαν, θα βρισκόταν απαγχονισμένος σε αποθήκη της οικογένειάς του.
DASKALOSS
«Θα έρθω εγώ... σας φθάνουν δέκα»;
Ο Σάββας Μετοικίδης ήταν άνθρωπος που δεν καθόταν μόνο στην «έδρα» της τάξης. Είχε αφήσει το στίγμα του στις κινητοποιήσεις του Δεκεμβρίου του 2008, συμμετέχοντας ενεργά σε διαμαρτυρίες.
Στο βίντεο που ακολουθεί, διακρίνεται ο νεκρός πλέον άντρας να έχει κυκλωθεί από δυνάμεις των ΜΑΤ σε πολυκατοικία της οδού Ασκληπιού. Όπως μαρτυρά το βίντεο, φέρεται να λέει προς τους αστυνομικούς: «πόσους σας είπαν να πιάσετε σήμερα...εγώ είμαι δάσκαλος...θάρθω εγώ...σας φτάνουν δέκα;»
Πηγή βίντεο: seleo.gr
http://www.newsbomb.gr

Σχόλια