Προκλητική δήλωση για το Σκοπιανό: "Να λέγεται η Ελλάδα Πρώην Οθωμανική Δημοκρατία"

Παρά τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ σύμφωνα με την οποία δεν τίθεται ζήτημα ένταξης των Σκοπίων χωρίς να επιλυθεί προηγουμένως το ζήτημα της ονομασίας, ο ευρωβουλευτής της Ολλανδίας, Γιόχανες βαν Μπάαλεν φαίνεται πως επιχειρεί να λύσει «προσωπικά» το...




θέμα προχωρώντας σε πρωτοφανείς προκλητικές δηλώσεις! «Το όνομά σας είναι Μακεδονία και αυτή είναι η στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Ολλανδίας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι.

Ο κ .Μπάαλεν, ωστόσο, δεν περιορίστηκε στο σχόλιο αυτό, αλλά συνέχισε ακάθεκτος : «Αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα Πρώην Οθωμανική Δημοκρατία, τότε πως εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας;» υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εκτίμηση του ότι « η Ελλάδα δε μπορεί να αντιτάσσεται στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις διεθνείς σχέσεις με την «Μακεδονία», την Ευρωζώνη και την Ε.Ε.»

Μάλιστα ο ευρωβουλευτής προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να αγνοήσει τη χώρα μας «αναγνωρίζοντας τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα».

Από την πλευρά του ο κ.Πόποσκι. σημείωσε ότι στόχος των Σκοπίων είναι να καταστούν πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, γιατί αυτό «είναι το δίκαιο και το έγκυρο αφού συμβάλλουν στις αποστολές του » ενώ συμπλήρωσε ότι σε αυτό «συνηγορεί και η σχετική ετυμηγορία της Χάγης»

Σχόλια