Περίεργη πρόβλεψη για ταραχές στην Ελλάδα κάνει η WALL STREET JOURNAL!

Ένα πολύ «περίεργο» άρθρο, με τον τίτλο «Η Ελλάδα είναι στο γάντζο», για την πρόσφατη κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα, αλλά και τις προσεχείς πολιτικές εξελίξεις, δημοσιεύει η ξακουστή «Wall Street Journal».










Η ναυαρχίδα του παγκόσμιου συστήματος εξουσίας επισημαίνει πως η κυβέρνηση «επέζησε προς το παρόν», αλλά είναι πολύ δύσκολο πλέον να εξαντλήσει ο (φον) Αντωνάκης την τετραετία στη θέση του πρωθυπουργού, ενώ παράλληλα υποστηρίζει πως μετά και το «λουκέτο» της ΕΡΤ, το παραμικρό περιστατικό μπορεί να «ρίξει» την κυβέρνηση: «Είναι αδύνατο να εξαντλήσει την τετραετία, μια κυβέρνηση η οποία κινδυνεύει να καταρρεύσει κάθε φορά που επιχειρεί να ”κόψει το λίπος”, πόσο μάλλον να τηρήσει τις συμφωνίες για την λιτότητα που έχει κάνει με το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες».


Μέχρις εδώ βέβαια δεν υπάρχει τίποτα περίεργο, καθώς όλοι οι πολιτικοί παρατηρητές βλέπουν πεντακάθαρα πως λίγα είναι τα ψωμιά της κυβέρνησης που ορκίζεται σήμερα.

Τα «περίεργα» είναι στις εκτιμήσεις για ταραχές στο προσεχές μέλλον: «Η ηρεμία στους δρόμους της Αθήνας έφθασε στο τέλος της. Η ικανότητα της Ελλάδας να μετασχηματίζει και να επαναπρογραμματίζει την οικονομία της τελειώνει μπροστά στις πολιτικές και κοινωνικές ανάγκες μιας χώρας που βρίσκεται στον έκτο χρόνο της ύφεσης. Ένας νέος γύρος απολύσεων στο δημόσιο, άλλη μια αύξηση των φόρων, μια ρατσιστική δολοφονία από την ακραία εθνικιστική Χρυσή Αυγή, ένας θάνατος πολίτη από την αστυνομία: Σχεδόν οτιδήποτε θα μπορούσε να φέρει ταραχές στη χώρα».

Άραγε, τι θέλουν να πουν οι… ποιητές; Και τι μας ετοιμάζουν οι παγκόσμιοι εντολοδότες;

Σχόλια