13 Φεβ 2014

Γλυκά σουβλάκια για ερωτευμένους


Τι χρειαζόμαστε:

Για κάθε 1 φλυτζάνι θρυμματισμένο κέικ χρησιμοποιούμε:
  • 1-1,5 κ.σ. κρέμα γάλακτοs
  • 1 κοφτή κ.γ. κακάο (προαιρετικά εάν το κέικ ΔΕΝ είναι σοκολατένιο)
  • 2 κ.γ. κονιάκ ή άλλο λικέρ (προαιρετικά)
  • ανάλογη ζαχαρόπαστα
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • ξυλάκια για σουβλάκια (εναλλακτικά ξυλάκια για γλειφιτζούρια)
  •  

Πώς το κάνουμε:

  1. Μαζεύουμε τα απομεινάρια ενός κέικ και τα θρυμματίζουμε σε ένα βαθύ σκεύος.
  2. Υπολογίζουμε την ποσότητα σε φλυτζάνια.
  3. Ανακατεύουμε το κακάο, την κρέμα γάλακτος και το λικέρ ώσπου να ‘’σπάσουν’’ οι σβόλοι.
  4. Προσθέτουμε το μίγμα στο κέικ και ζυμώνουμε ώστε να ομογενοποιηθεί.
  5. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε τόση κρέμα γάλακτος ώστε να σταματήσει να κάνει ψιχουλακια η ζύμη. Την θέλουμε να στέκεται.
  6. Στρώνουμε 2 κομμάτια λαδόκολλας, τοποθετούμε ανάμεσα την ζύμη και την ανοίγουμε σε πάχος ~4 εκατοστά.
  7. Κόβουμε με κουπατ σε σχήμα καρδίας και βάζουμε τα κομμάτια πάνω σε λαδόκολλα, στο ψυγείο.
  8. Ζυμώνουμε την ζαχαροπαστα με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικης μέχρι να πετυχουμε τον επιθυμητό τόνο.
  9. Ανοίγουμε φύλλο ½ εκατοστού.
  10. Κόβουμε διπλάσιες καρδούλες ζαχαροπαστας απ’ οσα μας βγήκαν τα κεκακια, κόβοντας με το ίδιο κουπατ που χρησιμοποιήσαμε πριν.
  11. Βγάζουμε τα κεκακια. Σε ένα σφηνάκι βάζουμε λίγο λικέρ και με τα δάχτυλα μας βρέχουμε ελάχιστα τα κεκακια από την μια πλευρά.
  12. Κολλάμε την ζαχαροπαστα, γυρνάμε και επαναλαμβάνουμε και από την άλλη.
  13. Περνάμε 2 καρδούλες σε ένα ξυλάκι κι έτοιμοι!

Λίγα μυστικά ακόμα

*Μπορούν να σερβιριστούν άνετα και μόνα τους σε ένα όμορφο σερβίτσιο (εγώ προτείνω σε μαύρο).
**Οι μπουκιές αυτές είναι πολύ πλούσιες σε γεύση και καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε Light κρέμα γάλακτος ώστε να μην βγουν πάρα πολύ βαριά.
***Εάν καταλαθος μας βγει πολύ υγρή η ζύμη σώζεται! Ψήνουμε για 5-10 λεπτακια τα κεκακια στους 180 σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, και αφού κρυώσουν συνεχίζουμε με την επικάλυψη ζαχαροπαστας.
****Συνήθως χρησιμοποιώ το σοκολατένιο κέικ της Sitronella  που είναι αρκετά υγρό.
Εναλλακτικά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρειαστείτε σχεδόν τη διπλασία δόση κρέμας γάλακτος.

Διαβάστε περισότερο: Γλυκά σουβλάκια για ερωτευμένους http://www.sintagespareas.gr/sintages/glika-soublakia-gia-eroteimenous.html#ixzz2tCbqHGSQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας παρακαλούμε να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Όλες οι γνώμες είναι ελεύθερες.
Περιμένουμε την δική σας....