Προδοσία ή Θεωρία κ.Βαρουφάκη;

Μετα απο περίπου ένα μηνα διπραγματεύσεων και συνεχών συνομιλιών μεταξύ κυβερνητικών εκπροσώπων και θεσμικών πλαισίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η λύση τελικά ήρθε με ένα "προσύμφωνο" και όχι με ένα ενυπόγραφο συμβόλαιο μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε. Και λέω προσύμφωνο διότι το εν λόγο κείμενο δεν είναι κάποιο συμβόλαιο γραμμένο απο δικηγόρους και οικονομολόγους, αλλα ένας, ουσιαστικά πίνακας με κάποια αυθαίρετα οικονομικά στοιχεία που δηλώνει η Ελληνική πλευρά ότι θα εντάξει στα έσοδα της τους επόμενους 3 μήνες.


Αυτό που πραγματικά όμως εμένα με προβλημάτισε δεν είναι η άρνηση των εταίρων σε οποιαδήποτε Ελληνική ευελιξία αλλα στον όρο:

"Καμία μονομερής απόφαση δεν πρόκειται να παρθεί"

Αυτό ουσιαστικά ακυρώνει την ομιλία στην ΔΕΘ που σήκωσε την αριστερά για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην πρωτη θέση της Ελληνικής Βουλής. Σημαίνει οτι αν ο κ.Γιάννης Βαρουφάκης θελήσει να εξαφανίσει τον ΕΝΦΙΑ και η ΕΚΤ ή το ΔΝΤ δεν το εγκρίνει, πολύ απλά ΔΕΝ θα το κάνει. Οτι αν θέλει να μείνει ο ΦΠΑ σε σταθερά επίπεδα και οι εταίροι διαφωνούν, "παπαλα" και αυτος.
Βέβαια ισχύει και το αντίστροφο, ότι εαν τα σαρκοφάγα όντα που εδρεύουν στην Ε.Ε. θελήσουν να μας ρουφήξουν οτι έχει απομείνει απο μας, και η δική μας πλευρά διαφωνεί, θα μείνουν με τα μαχαιροπίρουνα στο χέρι. 

Το θέμα είναι για ποιο λόγο η κυβέρνηση επέλεξε να συνυπογράψει έναν τόσο περιοριστικό όρο.
Έναν όρο που διαγράφει όσο προεκλογικά και μη εξαγγέλθηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι άραγε ενα ακόμα προδοτικό παιχνίδι των εταίρων σε συνεργασία με τους Ελληνες βουλευτές ή μήπως εδω έχουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. 

Μήπως η κυβέρνηση πηρε μια μικρή παράταση για το αναπόφευκτο; Μήπως αυτά τα 7 δις ευρώ που κάποια στιγμή ο κ.Βαρουφάκης εξέφρασε την απαξίωση του να ήταν τελικά χρήσιμα; 

Η θεωρεία των παιγνίων είναι ωραία όταν παίζεις ποκερ, όχι όταν παιζεις με 10 εκ. ζωές!!!!

Σχόλια