Reuters: Ξεμένει από επιλογές η Ελλάδα

Σύμφωνα με το πρακτορείο, είναι δύσκολο να τα βγάλει πέρα χωρίς νέα βοήθεια

Η Ελλάδα μπορεί να εξασφάλισε τετράμηνη παράταση στο πρόγραμμα διάσωσης, ωστόσο, οι πιθανότητες που έχει να τα βγάλει πέρα μόνη της χωρίς να χρειαστεί επιπλέον βοήθεια, ολοένα και στενεύουν, όπως επισημαίνει το Reuters.




Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς η πίεση προς της Αθήνα να εφαρμόσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, ακόμα κι αν η νέα ελληνική κυβέρνηση εναντιώνεται.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με την Ελλάδα να παραμένει αποκλεισμένη από τις αγορές και να αντιμετωπίζει κατακόρυφη πτώση στα φορολογικά της έσοδα, κινδυνεύει να ξεμείνει από μετρητά μέχρι τα μέσα ή τα τέλη του Μαρτίου. Μάλιστα, το δημοσίευμα τονίζει πως ο ίδιος ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης έχει προειδοποιήσει ότι η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να αποπληρώσει τους πιστωτές της.

Η Αθήνα αναζητά τώρα εύκολες λύσεις, υποστηρίζει το Reuters αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρει καμία. Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ελπίζουν πως η κρίση ρευστότητας που πλήττει τη χώρα, θα αναγκάσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσει με τα μεταρρυθμιστικά σχέδια των δανειστών της πιο γρήγορα από τα τέλη Απριλίου.

«Η κρίση ρευστότητας που πλήττει την Ελλάδα χρησιμοποιείται για να σπρώξει τους Έλληνες πολύ πιο γρήγορα σε συζητήσεις σχετικά με την αναθεώρηση του προγράμματος διάσωσης ώστε να τελειώνουν το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Σχόλια