Στο έλεος του χιονιά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αλόννησος, Σκόπελος και Κύμη

Στο έλεος του χιονιά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αλόννησος, Σκόπελος και ΚύμηΧωρίς ρεύμα και τηλέφωνο σε Αλόννησο, χιόνι 1,5 μέτρο στη Σκόπελο - Αποκλεισμένα χωριά σε Κύμη - «SOS» και από Οινούσσες - Προβλήματα σε Κρήτη, παγετός σε Μακεδονία, στους -19 η θερμοκρασία στη Φλώρινα


Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ο χιονιάς και το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττουν από την Παρασκευή τη χώρα, ενώ δύο συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Ένας 77χρονος στην Ναύπακτο που είχε βγει στην εξοχή και μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Κομοτηνή.

Ο 77χρονος, που για ώρες είχε χαθεί στην περιοχή Πιτσιναίικα Ναυπακτίας, αν και εντοπίστηκε ζωντανός, εντούτοις κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, πιθανότατα από υποθερμία.

Η 78χρονη είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί, καθώς στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αναθυμιάσεις, γεγονός που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τα νησιά Αλόννησος και Σκόπελος, αλλά και ο δήμος Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τη σφοδρή χιονόπτωση. 

Στην Αλόννησο το χιόνι έφτασε τα δύο μέτρα, ενώ στο Πατητήρι, την πρωτεύουσα του νησιού έφτασε το ενάμιση μέτρο. Το γεγονός έχει καταστήσει αδύνατες τις μετακινήσεις, ενώ την ίδια ώρα ολόκληρο το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα για τρίτη ημέρα. 

Χιονισμένο ακόμα και το ιπτάμενο δελφίνι στο λιμάνι της Αλοννήσου:


Το χιόνι έφτασε μέχρι τη θάλασσα, ενώ στην Παλιά Αλόννησο παραμένει στα δύο μέτρα!



Ανάλογη η κατάσταση και στην Σκόπελο, με το χιόνι να φτάνει στη Χώρα το ένα μέτρο και τις μετακινήσεις να είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Απίστευτες εικόνες από την Σκόπελο, όπου το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα:










Ίδια η εικόνα και στις Οινούσσες.Εξ αιτίας του χιονιά το νησί παραμένει χωρίς τηλέφωνα και επικοινωνίες για 4η συνεχόμενη ημέρα.

Στο ήδη υπάρχον πρόβλημα ήρθε να προστεθεί και η νέα χιονόπτωση που σάρωσε το νησιωτικό σύμπλεγμα τα ξημερώματα της Δευτέρας με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι αδιάβατοι τόσο για τους πεζούς όσο και για τα οχήματα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, αποκλεισμένες εξαιτίας του χιονιά παραμένουν οι καλόγριες του μοναστηριού αλλά και αρκετοί κτηνοτρόφοι που δεν μπορούν να πλησιάσουν στις μάντρες τους.

Παρότι ο Δήμαρχος έχει ζητήσει βοήθεια η πολιτεία δεν έχει ανταποκριθεί με αποτέλεσμα τα προβλήματα όσο περνάνε οι ώρες να οξύνονται.

Εικόνες από τις Οινούσσες στα λευκά 



Όσον αφορά στην Κύμη, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ενεργοποίησε τη συνεργασία με τον στρατό που διαθέτει μηχανήματα έτσι ώστε να γίνονται άμεσες παρεμβάσεις, κυρίως στη διάνοιξη των δρόμων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, τα προβλήματα εντοπίζονται στο τμήμα Μετόχι- Κύμη, στους ορεινούς όγκους της Κύμης και τον ορεινό όγκο Κονιστρών, καθώς επίσης και σε ένα τμήμα του δρόμου Αυλωνάρι-Οκτανιά. Στα συγκεκριμένα τμήματα, παρά τις παρεμβάσεις από μηχανήματα της Περιφέρειας, δεν ήταν δυνατή, λόγω της χιονοθύελλας, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας, γεγονός που οδήγησε την Περιφέρεια να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την κυρία Δήμητρα Τάκη, που έχει αποκλειστεί σε ξενοδοχείο στην πλατεία του χωριού  Αρχοντικό της Κύμης, από το Σάββατο «κανένας δεν κυκλοφορεί και όλα τα αυτοκίνητα είναι θαμμένα».

Όπως η ίδια δήλωσε στον ΑΝΤ1 «έχουμε επιβιώσει χάρη στους ανθρώπους του ξενοδοχείου», ενώ όπως είπε τελειώνουν οι προμήθειες, ενώ τα μαγαζιά καλυμμένα με το χιόνι δεν λειτουργούν.

Αποκλεισμένα από τα χιόνια πολλά χωριά στην Εύβοια


Τα χιόνια σκέπασαν αυτοκίνητα και αυλές στην Εύβοια


Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις Οινούσσες από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών δεδομένης και της σημερινής έντονης χιονόπτωσης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Οινουσσών Στέφανο Βογιατζή, εξαιτίας του χιονιά, το νησί παραμένει χωρίς σταθερή τηλεφωνία για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Από το πρωί οι δρόμοι να είναι αδιάβατοι τόσο για πεζούς όσο και για οχήματα ενώ αποκλεισμένες παραμένουν οι καλόγριες του μοναστηριού. Επίσης πρόβλημα αντιμετωπίζουν και κτηνοτρόφοι που δεν μπορούν να πλησιάσουν στις μάντρες τους. «Εδώ και τέσσερις μέρες φωνάζουμε και κανείς δεν μας δίνει σημασία. Είμαστε χωρίς τηλέφωνα, οι δρόμοι και τα σχολεία είναι κλειστά, οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στις μάντρες τους, οι καλόγριες έχουν αποκλειστεί στο μοναστήρι. Αν ακούει κάποιος ας μας βοηθήσει», δήλωσε πριν λίγο οργισμένος ο δήμαρχος Οινουσσών.


Στα υπόλοιπα τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, στη Βοιωτία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα, και τη Φωκίδα δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα και όλοι οδικοί άξονες της Περιφέρειας παραμένουν ανοιχτοί με εξαίρεση μικρούς επαρχιακούς δρόμους.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας, αναγκάστηκαν μια από τις πιο κρύες ημέρες του χρόνου, όπως ήταν η χθεσινή, να μείνουν χωρίς θέρμανση, λόγω βλάβης στις μονάδες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Καρδιάς της ΔΕΗ, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα! 

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν και στην ηπειρωτική Μαγνησία με τον υδράργυρο στο Πήλιο να έχει κατρακυλήσει στους -13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Φλώρινα η θερμοκρασία έφθασε τους -19 βαθμούς, στο Νευροκόπι τους -16, στην Καστοριά τους -13, στην Κοζάνη τους -12, στις Σέρρες τους -11, στην Αλεξανδρούπολη τους -10 και στη Θεσσαλονίκη το πρωί τους -8 βαθμούς Κελσίου. Σε πολλά σημεία της βόρειας Ελλάδας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιόνια έπεσαν και στα ορεινά της Ρόδου, φαινόμενο σπάνιο για το νησί.

Στην Κρήτη χιόνια έπεσαν μέχρι και τις βόρειες παραλίες του νησιού, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται σε πολλές περιοχές, μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Αποκλεισμένα χωριά στο Λασίθι
Με το πρώτο φως της ημέρας βγήκαν στους… δρόμους γκρέιντερ και μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων προκειμένου να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Λασίθι όπου παραμένουν από χθες αποκλεισμένα χωριά και οικισμοί.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα χωριά: Ζένια, Αμύγδαλοι, Μέσα

Ποταμοί και Έξω Ποταμοί.

Κλειστοί δρόμοι
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι δρόμοι που είναι κλεισμένοι εξαιτίας του χιονιά στην Κρήτη είναι:

Στα Χανιά
– Από Φουρνέ προς Ομαλό.

– Από Περιβόλια έως και Θέρισο.

– Από οροπέδιο Κράπη έως Ίμπρο και από Ίμπρο έως Καλικράτη.

– Κεραμιά , από Μαλάξα και από Παναγιά.

– Κακόπετρο προς Κάντανο και από Στροβλές προς Ομαλό και από Ανατολικό Σέλινο προς Ομαλό.

Στο Ρέθυμνο
– Επ. Οδ. Σπήλιου – Γερακαρίου.

– Επ. Οδ. Ανωγείων – Νίδας.

Στο Λασίθι

– Από Άγιο Νικόλαο προς Οροπέδιο Λασιθίου.

– Ε.Ο. Σητείας – Αγίου Νικολάου από το Τ.Κ. Χαμεζίου έως το Τ.Κ. Τουρλωτής.

– Ε.Ο. Σητείας – Ιεράπετρας, από το Τ.Κ. Λιθίνων έως Τ.Κ. Μαρωνιάς και από Τ.Κ. Ζήρου έως Σητεία.

Πού χρειάζονται αλυσίδες
Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στους δρόμους:

– Επ. Ο Ρέθυμνου – Αμαρίου (από Ι.Μ. Αρκαδίου και από Πράσσες προς Αμάρι).

– Από Οροπέδιο Λασιθίου προς Ηράκλειο και εντός της περιοχής Οροπεδίου.


Χιονισμένο το παλιό λιμάνι των Χανίων:


Χιόνια μέχρι τη θάλασσα στην Νέα Χώρα:


Το έστρωσε και στην πόλη του Ρεθύμνου:


Στα Ιωάννινα η Πολιτική Προστασία Ηπείρου έριξε το τελευταίο τριήμερο 500 τόνους αλάτι για να κρατήσει ανοικτούς τους δρόμους, ενώ στη λίμνη των Ιωαννίνων πάγωσαν τμήματα στις όχθες. Στο Μέτσοβο το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -15 βαθμούς, ενώ στην Κόνιτσα, τα Τζουμέρκα και το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων -12.

Στην Πτολεμαΐδα, η θερμοκρασία έπεσε στους -12 βαθμούς. Η βλάβη  στις μονάδες του Ατμοηλεκτρικού σταθμού Καρδιάς της ΔΕΗ,  που είχε αφήσει χωρίς θέρμανση τους κατοίκους   αποκαταστάθηκε  και σταδιακά  ομαλοποιείται  η παροχή θέρμανσης της πόλης.

Στη Λάρισα η θερμοκρασία έπεσε στους -7 βαθμούς, ενώ χθες ρίχτηκαν στην πόλη 100 τόνοι αλάτι.

Στα Τρίκαλα σημειώθηκαν θερμοκρασία έως και -17 βαθμούς, ενώ η Περιφέρεια δίνει μάχη για να κρατηθούν ανοικτοί οι δρόμοι.

Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στην Πελοπόννησο, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας και της Κορινθίας.

Στην Αχαΐα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων μέχρι αύριο το πρωί για λόγους ασφαλείας, στη νέα εθνική οδό Αθηνών- Πατρών και στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών.

Παγετός επικρατεί στην ορεινή Ναυπακτία, όπου γίνονται ρίψεις αλατιού για να καταστούν προσπελάσιμοι οι δρόμοι.

Στην Αττική, κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι προς Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω, η περιφερειακή Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον 'Αγιο Πέτρο και η λεωφόρος Φυλής, από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια. Επίσης απαγορεύεται, από χτες το βράδυ,η κίνηση των φορτηγών στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, μετά τα Βίλια, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Αλυσίδες πρέπει να έχουν τα οχήματα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία

Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά και σήμερα Δευτέρα στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε αρκετές περιοχές, αν και κυρίως σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο. Παράλληλα, ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις θα επιτείνουν τα προβλήματα, ενώ σε πολλές περιοχές, ιδίως της Βόρειας Ελλάδας, θα επικρατήσει ολικός παγετός, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου. 

Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Κεντρική Στερεά και τα ορεινά της υπόλοιπης χώρας δεν πρόκειται να δουν το θερμόμετρο να ανεβαίνει πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, γεγονός που σημαίνει πως όπου έχει ήδη χιονίσει, θα δημιουργηθεί πάγος, που θα κάνει την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη.

Συγκεκριμένα έως το μεσημέρι αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου και των νησιών του Αιγαίου, ενώ τοπικές βροχοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται στις ημιορεινές και πεδινές περιοχές των νησιών του Αιγαίου. Στη συνέχεια οι ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά. Τέλος, αργά το βράδυ αναμένεται ενίσχυση των φαινομένων στην Κρήτη, όπου και θα σημειωθούν όμβροι. 

Ολικός παγετός θα σημειωθεί στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά, στα ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, και στα νησιωτικά ορεινά, ενώ μερικός παγετός θα σημειωθεί στα πεδινά της Ηπείρου, της υπόλοιπης Στερεάς, της Πελοποννήσου, και των νησιωτικών περιοχών, με εξαίρεση τα πεδινά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου, όπου η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από 0 βαθμούς. 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.


Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ
Μακεδονία, Θράκη Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.
Άνεμοι: Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στον Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από -12 έως -1  βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. 
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια θα ενταθούν. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τη νύχτα στη νότια Πελοπόννησο. 
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, ΚρήτηΚαιρός: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχές ή χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. 
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. 
Θερμοκρασία: Από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιονιά στα ορεινά - ημιορεινά και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. 
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. 
Θερμοκρασία: Από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη. 

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως από το βράδυ, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. 
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΘεσσαλονίκηΚαιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά του νομού και από τη νύχτα και στην πόλη. 
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από -7 έως -3 βαθμούς Κελσίου.

Κλειστά τα σχολεία σήμερα σε πολλές περιοχές

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα αρκετά σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς το δριμύ ψύχος αλλά και ο παγετός καθιστούν απαγορευτική την προσέλευση μαθητών και δασκάλων. 

Στην περιοχή της  Θεσσαλονίκης, κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στον δήμο Λαγκαδά. Επίσης, για την ασφάλεια των μαθητών κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων, Μενεμένης και Δέλτα. 

Στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου κλειστά θα παραμείνουν όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

Εξάλλου, στον Δήμο Φλώρινας τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο, ενώ κανονικά θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί.

Στο Δήμο Κατερίνης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, θα είναι κλειστά μόνο τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.    

Στη Χαλκιδική, στον Δήμο Αριστοτέλη δεν θα ανοίξουν σήμερα λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου σε δομές της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ και στο σύνολο των κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία σήμερα και Τρίτη, και στο Δήμο Πολυγύρου. Εξαιρούνται τα σχολεία της παραλιακής ζώνης (Μεταμόρφωση, Ορμύλια, Καλύβες, Όλυνθος) τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά με μία ώρα καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης για δύο ημέρες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί  σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 το πρωί.

Επιπλέον, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο και τα σχολεία στο Άργος Ορεστικό.

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Εδεσσας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Εξάλλου, η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε ότι τα σχολεία στα νησιά της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Από τις 10:00 και μετά, θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων. Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου  Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία των δήμων Λάρισας και Καρδίτσας, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Στην Κρήτη, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Στο Ηράκλειο, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία  των Δήμων που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία όπως των Δήμων  Βιάννου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου, Αρχανών- Αστερουσίων, Ηρακλείου και Μινώα Πεδιάδας. 


http://www.protothema.gr/

Σχόλια