Οι οπαδοί της θεωρίας «η Γη είναι επίπεδη» έκαναν το πρώτο διεθνές συνέδριό τους!

Προ ημερών ολοκληρώθηκε στις ΗΠΑ ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο. Το ενδιαφέρον ήταν όχι τόσο το αντικείμενο του συνεδρίου, όσο το ότι υπήρξαν άνθρωποι που το παρακολούθησαν με προσήλωση. Ο τίτλος του συνεδρίου «Διεθνής Συνδιάσκεψη Επίπεδης Γης 2017» τα λέει όλα...


Το συνέδριο -το πρώτο διεθνές του είδους του- πραγματοποιήθηκε στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνα με βασικό στόχο να προωθήσει την «ριζοσπαστική» ιδέα ότι η Γη δεν είναι σφαιρική αλλά επίπεδη. Συμμετείχαν διάφοροι ενθουσιώδεις τύποι, που αποτελούσαν ένα αμάλγαμα συνωμοσιολόγων και «ψεκασμένων», με κυρίαρχους ορισμένους ακραίους χριστιανούς δημιουργιστές, οι οποίοι -για μυστηριώδη λόγο- θεωρούν ότι ο Θεός είναι με το μέρος τους σε αυτό το θέμα.Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον οργανισμό Kryptoz Media που παράγει DVD και άλλο «ενημερωτικό» περιεχόμενο με κεντρικό άξονα ότι ο «επιστημονισμός» (όπως αποκαλούν απαξιωτικά την επιστήμη) απομακρύνει τους ανθρώπους από το Θεό (ο οποίος προφανώς είναι οπαδός της επίπεδης Γης), καθώς και από το Ινστιτούτο Κοσμολογίας της Δημιουργίας (ένα οργανισμό με βαρύγδουπο όνομα, αλλά σχεδόν ανύπαρκτη παρουσία).

Οι ομιλίες περιλάμβαναν θέματα όπως «Η NASA και άλλα διαστημικά ψέματα», «Η επίπεδη Γη με βάση την επιστημονική μέθοδο», «Συνειδητοποιώντας τα ψέματα της κυρίαρχης επιστήμης», «Η επίπεδη Γη και η Βίβλος», «Ξεσκεπάζοντας τον επιστημονισμό», καθώς και άλλα συναφή και μη συναφή: από το ότι ποτέ οι άνθρωποι δεν πάτησαν το πόδι τους στη Σελήνη έως ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001 δεν ήσαν πραγματικές.

Όπως εξηγούν και σε σχετικά «εκπαιδευτικά» βίντεο στο YouTube, ο πλανήτης μας είναι ένας επίπεδος δίσκος που περιβάλλεται από ένα τείχος πάγου ύψους 45 μέτρων. Και τόσες φωτογραφίες από το διάστημα που δείχνουν ότι η Γη είναι (σχεδόν) σφαίρα; Η απάντησή τους είναι απλή: πρόκειται για «ψευδείς ειδήσεις» (fake news) και για ψευδείς εικόνες που χαλκεύουν η NASA και οι άλλες διαστημικές υπηρεσίες. Και γιατί να το κάνουν αυτό: Επειδή -η απάντηση είναι πάλι εύκολη- υπάρχει εδώ και χρόνια μια τεράστια και ενορχηστρωμένη συνωμοσία περί σφαιρικής Γης, προκειμένου να κρατηθεί κρυφή από τη διεθνή κοινή γνώμη η μεγάλη αλήθεια, ότι η Γη είναι επίπεδη.


Ο ράπερ B.o.B., ένθερμος οπαδός της επίπεδης Γης, προσπαθεί να αντλήσει ένα εκατομμύριο δολάρια από συνεισφορές μέσω του ιστοτόπου GoFundMe (crowdfunding), για να στείλει στο διάστημα ένα δορυφόρο, που θα κάνει ανεξάρτητο έλεγχο του σχήματος της Γης. Μέχρι στιγμής έχει αντλήσει 6.842 δολάρια από 224 ανθρώπους...

Πόσοι όμως άνθρωποι πάνω στη Γη πραγματικά πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη; Αγνωστο. Η Εταιρεία Επίπεδης Γης, ο αρχαιότερος και πιο σεβάσμιος οργανισμός που προωθεί την ιδέα, ισχυρίζεται ότι έχει 555 μέλη. Ένα σχετικό κανάλι για την επίπεδη Γη στο YouTube έχει δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές (αλλά πόσοι το κάνουν για πλάκα;).

Περίπου 400 έως 500 άνθρωποι παρακολούθησαν την πρόσφατη «Διεθνή Συνδιάσκεψη Επίπεδης Γης 2017». Η επόμενη θα γίνει στο Ντένβερ του Κολοράντο το Νοέμβριο του 2018 και οι οργανωτές αναμένουν να έχουν τριπλάσιους συμμετέχοντες. Ετοιμάστε βαλίτσες, θα ανοίξετε τους ορίζοντές σας!

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια