Ο Ερτογάν έχασε τελικά απο την "Βόλτα" στην Ελλάδα ή όχι ;

Με μια πρώτη ματια, η ελευση του Τ.Ερτογαν στην Ελλάδα ως καλεσμένου ήταν καταστροφική απο την άποχη ότι ήρθε και "επιτεθηκε" απευθείας σε ΠτΔ και πρωθυπουργό, αμφισβητόντας συνθληκη της Λωζάνης καθώς και εδάφη σε Θράκη. Οι περισσότερες απόψεις ήταν γύρω απο αυτό το θέμα.
Και όμως, αν το δείς απο μια οτπική ο Ερτογάν ήρθε και επιτεθηκε σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Αυτο και μόνο άθελα της προφανώς η κυβέρνηση κατάφερε να προσθέσει μια ακόμα αιτιολογία για να μην μπορεί να "κουνηθεί" ο Ερτογάν σε Ευρωπαϊκά εδάφη. 
Ως γνωστόν οι Τούρκοι, είχαν πολύ καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και κόντρα που πολλές φορές έφτασε στα πρόθυρα πολέμου με τους Ρώσους. Κανείς μας θεωρώ δεν θα ξεχάσει τους S-400 των Ρώσσων που είχα παραταχθεί στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας στην κρίση της Μέσης Ανατολής. Τους τελευταίους μήνες όμως ο Ταγίπ Ερτογάν "την είδε αλλίως". Κατάλαβε ότι η απόσταση Τουρκίας-ΗΠΑ είναι μεγαλύτερη απο την απόσταση Τουρκίας-Ρωσίας και άλλαξε γραμμή πλεύσης. Εφερε τους Ρώσους ξανά στην Τουρκίας και μάλιστα τους έβαλε να στήσουν και πυρηνικό εργοστάσιο απέναντι!!! απο την Κύπρο. Τωρα το κατα πόσο είναι αυτό σωστό άλλοι είναι οι κριτές. 

Έτσι λοιπόν ο Σουλάτος αποφάσησε κάθετη επίθεση προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, έχοντας στο πλευρό του πλέον τους Ρώσους. Ήξερε ότι θα γίνει μεγάλος ντόρος με δηλώσεις περι συνθήκη Λωζάνης από όλο τον Δυτικό κόσμο και όμως δεν δίστασε να το κάνει. 

Το θέμα είναι αυτές οι περα-δόθε διπλωματικές βόλτες αν θα του βγούν σε καλό. Οι Ρώσοι Ορθόδοξοι δεν τα πάνε και πολύ καλα με τους κεντρικούς μουσουλμανικούς λαούς όσα λεφτα και αν μπούν στην μέση. Κάποια στιγμή ο Ρώσσος πρόεδρος θα σκεφτεί τι εστί Τουρκία και θα αλλάξει τρόπο απέναντι της. 

Θεωρώ πως το τελευταίο χαρτί του Ερτογα΄ν θα είναι και το καταστροφικότερο απο όλα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα.


Σχόλια