Οι Beatles σάρωσαν τα iTunes


Χρειάστηκε μόνο μια εβδομάδα για να ξεπουλήσουν τις μυθικές ροκ μελωδίες τους οι Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr and John Lennon στην υπηρεσία ο iTunes και οι θαυμαστές τους "έκαναν ουρές" στην κυριολεξία για να αρχίσουν τα εκατομμύρια downloads από τα πρώτα κιόλας λεπτά μετά τη συμφωνία των δύο πλευρών.

Η rock band πούλησε περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια τραγούδια και πάνω από 119,000 άλμπουμ στις ΗΠΑ, στο μουσικό online κατάστημα της Apple και εκφράστηκαν ανησυχίες ότι η αγγλική μπάντα ήρθε στο iTunes πολύ αργά. Ήρθε για να μείνει όμως,όπως δείχνουν τα νούμερα των πωλήσεων.
Πάνω από 60.000 άτομα αγόρασαν το "Let It be" το οποίο μείνει στην κορυφή της λίστας των 100 πρώτων του Billboard το 1970, ακολουθούμενη από "Here Comes the Sun" σύμφωνα με την SoundScan Nielsen. Το άλμπουμ των Beatles' "Abbey Road" κατέβηκε από το Internet 16.000 φορές και μπήκε στη λίστα στο Νο 8 σχετικά με τα Digital Albums.




Σε σύγκριση με άλλα μουσικά κομμάτια οι Led Zeppelin στο iTunes πούλησαν μόνο 300.000 κομμάτια και 13.000 albums ως προς τα επίσημα στοιχεία της μουσικής online αποθήκευσης το 2007.

Αλλά η δυναμική παρουσία των The Beatles σήμερα δεν συγκρίνονται με κανένα από τους σημερινούς καλλιτέχνες. Η Katy Perry και η Rihanna πουλάνε από 10.000-300.000 κομμάτια ψηφιακά. Η καθυστερημένη άφιξη των Beatles' στο iTunes άρχισε το 1978, όταν η εταιρεία της μπάντας συγκρούστηκε με την εταιρεία της Apple και την Apple Inc. για παραποίηση και απομίμηση εμπορικών σημάτων. Τον Φεβρουάριο του 2007, οι δύο πλευρές διευθέτησαν επιτέλους το εμπορικό σήμα παρότι χρειάστηκαν ακόμη άλλα τρία χρόνια για να εμφανιστεί ο κατάλογος της μουσικής των The Beatles στο iTunes. Ο Mr Apple Corps, Steve Jobs είπε πως " αγαπούμε τους Beatles και τους καλωσορίζουμε στο iTunes" μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε να πωλούνται τα μουσικά τους κομμάτια μέσω iTunes. Χάρη στους Beatles τώρα εκπληρώσαμε ένα όνειρο που είχαμε δεδομένου ότι εγκαινιάσαμε το iTunes πριν από 10 χρόνια".



http://www.newsbomb.gr

Σχόλια