Τελευταίο φύλλο σήμερα για το ημερήσιο «Βήμα»


Απεργία σε όλα τα ΜΜΕ κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, για το «λουκέτο» στο ημερήσιο «Βήμα». Το Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών συνεδρίασε μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του ΔΟΛ και κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το διασωματειακό, ενώ αναμένεται να γίνει και συνέλευση στο ΔΟΛ, με τους εργαζόμενους δημοσιογράφους να συζητούν τη θέση της ιδιοκτησίας περί μείωσης αποδοχών σε όλο το συγκρότημα, η οποία κατά μέσο όρο θα είναι 10%.

Η αναστολή της ημερήσιας έκδοσης του Βήματος ανακοινώθηκε επίσημα στους εργαζόμενους το βράδυ της Πέμπτης από τον διευθυντή της εφημερίδας, Παντελή Καψή.

Σήμερα κυκλοφορεί το τελευταίο φύλλο, στο οποίο υπάρχει ρεπορτάζ που αναφέρει ότι η εφημερίδα γίνεται πλέον ηλεκτρονική λόγω της απαίτησης των καιρών: «Το Βήμα αποδέχεται την απόφαση των αναγνωστών του οι οποίοι προτιμούν την ηλεκτρονική ενημέρωση» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο Παντελής Καψής στην ενημέρωση που έκανε στους εργαζόμενους δεν αρνήθηκε ότι ο οργανισμός θα αναγκαστεί να προβεί σε απολύσεις, χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό. Στην προσπάθειά του όμως να καθησυχάσει τους εργαζόμενους στην εφημερίδα, δήλωσε ότι κατέθεσε πρόταση στη διοίκηση του οργανισμού για περικοπές μισθών προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις. Συγκεκριμένα πρότεινε μείωση 10% σε μισθούς από 1000 έως 3000 ευρώ και 15% από 3000 ευρώ και άνω.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση του Παντελή Καψή για περικοπές αμοιβών αφορά το σύνολο των εργαζομένων του ΔΟΛ, γεγονός που αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις μεταξύ των συναδέλφων στα Νέα. Τέλος ανέφερε ότι ένα μέρος των εργαζομένων θα απορροφηθεί στο κυριακάτικο φύλλο, το οποίο θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του, ενώ οι υπόλοιποι θα μετακινηθούν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.


http://www.protothema.gr/

Σχόλια