Κόλαση στις εφορίες!


Σε ...κατάσταση πολιορκίας βρίσκονται οι εφορίες της χώρας μια μέρα πριν εκπνεύσει η παράταση που δόθηκε για την υπαγωγή στη διαδικασία της περαίωσης.

Την ίδια ώρα αγανακτισμένοι είναι χιλιάδες πολίτες με την άδεια κυκλοφορίας ανά χείρας έχουν στηθεί από νωρίς το πρωί στις ατέλειωτες ουρές για να προμηθευτούν το σήμα για τα τέλη κυκλοφορίας.

Πάντως το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι έχει ολοκληρώσει την αποστολή των περίπου 7 εκατ. σημάτων κυκλοφορίας για τους γιωταχήδες, ωστόσο αυτό έγινε με καθυστέρηση λόγω της ανάγκης συνυπολογισμού των λεγόμενων «πράσινων τελών».

Έτσι η ολοκλήρωση της αποστολής συνέπεσε με την αυξημένη, λόγω των Εορτών, κίνηση στα ΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοχοι Ι.Χ. να μην έχουν προμηθευτεί ακόμη το σήμα και να σπεύδουν στις Εφορίες καθώς η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου. Και για όσους προμηθευτούν το σήμα μετά τις 31/12, το πρόστιμο είναι ίσιο με το 100% του τέλους...

Η κατάσταση έχει γίνει ασφυκτική, καθώς αύριο εκπνέει η προθεσμία ένταξης στη διαδικασία της περαίωσης, στην οποία άλλωστε ποντάρει πολλά το υπουργείο Οικονομικών για να μην «κτυπήσει» και φέτος διψήφιο ποσοστό το έλλειμμα.

Μέχρι τέλος του Νοεμβρίου είχαν καταλογιστεί περί τα 1,2 δισ. ευρώ στους φορολογούμενους, ενώ είχαν εισπραχθεί περί τα 700 εκατ. μέσω της περαίωσης.

Η διαδικασία είχε πάρει παράταση έως τις 28 Δεκεμβρίου για το σύνολο των υποπεριπτώσεων των φορολογουμένων που υπάγονται σε αυτήν καθώς και για τις (πολλές) περιπτώσεις λαθών που που περιείχαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα.

http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια