Χιόνια και στην Αττική!


Πριν τα χιόνια πέσουν στο …καμπαναριό, θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και στην Αττική! Το σκηνικό του καιρού αλλάζει άρδην από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με πτώση της θερμοκρασίας, ενίσχυση των ανέμων και χιονοπτώσεις.
Τα χιόνια θα πέσουν στις πεδινές περιοχές της χώρας αλλά και στα βόρεια προάστια της Αττικής. Οι παρατεταμένη καλοκαιρία θα δώσει τη θέση της στον χειμώνα αρχής γενομένης από την ερχόμενη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, οπότε και ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια και στα κεντρικά της χώρας.
Η ΕΜΥ κάνει λόγο για νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που θα πέσουν κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Το λευκό πέπλο του χιονιού θα πέσει στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας.
Στα δυτικά και τα βόρεια τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 Μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στο νότιο Αιγαίο δυτικοί 6 με 7 Μποφόρ.
Το Σάββατο ο ουρανός θα παραμείνει νεφελώδεις με χιονόνερο και χιόνια να επισκέπτονται πολλές περιοχές της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 Μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 9 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία, ενώ ισχυρός παγετός αναμένεται τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια. Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και την Κυριακή.

http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια