Πρωταθλητής χειμώνα με… ολίγη από μπάλα


Ουσιαστικός όσο έπρεπε, ο Ολυμπιακός με 12 νίκες σε 15 αγωνιστικές αναδείχθηκε δίκαια πρωταθλητής χειμώνα, έχοντας 5 βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό, που παρουσιάζει τραγική εικόνα. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όντας στο -13 και Άρης στο -16, θα πρέπει να ξεκινήσουν να σκέφτονται τα play-offs. Από μπάλα, πάντως, δεν είδαμε τίποτε. Το www.sport-fm.gr μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του για την 15η αγωνιστική. Τι μας άρεσε και τι όχι.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Ο πρώτος γύρος της Σούπερ Λίγκας ολοκληρώθηκε, με τον Ολυμπιακό να είναι ο πιο ουσιαστικός από όλους και να παίρνει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Όσο για μπάλα, λίγα πράγματα. Σαν ομάδες για το ποδόσφαιρο που έπαιξαν και τηρουμένων των αναλογιών, άρεσαν περισσότερο ο νεοφώτιστος Ολυμπιακός Βόλου και εν συνεχεία ο Ατρόμητος και λιγότερο οι λεγόμενοι «μεγάλοι» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Από αυτούς κάτι… ψιλά και για μικρά χρονικά διαστήματα μας έδειξε ο Ολυμπιακός. Από εκεί και πέρα το απόλυτο χάος για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη.

Σταθερή πορεία σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου γύρου, όπως και πέρυσι έκανε η Καβάλα, ενώ εκπληκτικό φινάλε πραγματοποίησαν Skoda Ξάνθη και Εργοτέλης, που διατηρούν το αήττητο για έξι και τέσσερις αγωνιστικές αντίστοιχα. Οι μεγάλες απογοητεύσεις ήταν η Λάρισα, την οποία ο νέος χρόνος βρίσκει στην τελευταία θέση και ο Πανιώνιος, που επίσης βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Αν δεν αλλάξουν ριζικά, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και για τους δύο.

Όσο για τη διαιτησία, έχει αφήσει με παράπονα τις περισσότερες ομάδες. Τελευταία η Λάρισα, που «φωνάζει» για τα σφυρίγματα του Σπάθα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα για μια ανατροπή του Μετίν από τον Ουρτάδο μέσα στην περιοχή. Στο τέλος, ο ρέφερι του συνδέσμου Πειραιά μάλλον είχε… επείγουσα δουλειά και βιαζόταν να φύγει. Δεν εξηγείται διαφορετικά ο χρόνος των καθυστερήσεων που υπέδειξε, μετά τα όσα έγιναν στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Εκτός κι αν είχε… παγώσει λόγω του τσουχτερού κρύου και ήθελε να πάει να πιει κάτι ζεστό!!!

Τι μας άρεσε

SKODA με… turbo

Με τον Δημήτρη Σουάνη να πετυχαίνει τα παρθενικά του γκολ φέτος, η Skoda Ξάνθη έφτασε σε μια ακόμη νίκη (τέσσερις στα τελευταία έξι τελευταία παιχνίδια, στα οποία παραμένει αήττητη), προσθέτοντας μια ακόμη μεστή εμφάνιση στο ενεργητικό της. Η ακριτική ομάδα έβαλε να «δουλεύει το turbo» με τον υπηρεσιακό, Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο και η διαφαινόμενη συμφωνία με τον Τσέχο, Μίροσλαβ Μπέρανεκ, μάλλον πρέπει να βάλει σε σκέψεις τον Χρήστο Πανόπουλο.

Η δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου

Την προηγούμενη αγωνιστική έγραφα ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν επιδίδεται σε ποδόσφαιρο σκοπιμότητας και μαζική άμυνα για να πάρει αποτελέσματα, αλλά προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Σε πολλά παιχνίδια δεν πήρε αυτό που δικαιούταν, αλλά κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε σχεδόν το τέλειο παιχνίδι και χάρη στην τεχνική καθοδήγηση του Σάκη Τσιώλη, έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το ΟΑΚΑ. Ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε αριστοτεχνικά την ομάδα του, η τακτική του κατά τη διάρκεια του ματς ήταν άριστη και δικαίως έφτασε σε μια ιστορική νίκη, όπως την χαρακτήρισε ο προπονητής της ομάδας.

Έγινε… φρούριο το Καυταντζόγλειο

Με ουσιαστική εμφάνιση και δύο υπέροχα γκολ από τους Ντάνι και Παπαστεργιανό, ο Ηρακλής κατέβαλε και την ΑΕΚ στο Καυταντζόγλειο, φτάνοντας στην τέταρτη φετινή του νίκη και αυτή εντός έδρας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε «διαβάσει» καλά το παιχνίδι του αντιπάλου και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα πλεονεκτήματα της ομάδας του. Ο «γηραιός» έφτασε τους 19 βαθμούς, εκ των οποίων τους 15 τους πήρε στην έδρα του. Αν διατηρήσει αυτό το ποσοστό και στον δεύτερο γύρο, ακόμη κι αν δεν βελτιωθεί μακριά από την έδρα του, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Βγάζει άξια το… ψωμί του ο Πάρντο

Μια φορά που χρειάστηκε στο παιχνίδι με τη Λάρισα, ο Ούρκο Πάρντο δήλωσε και πάλι παρών. Ο Ισπανός τερματοφύλακας, που έχει πάρει τη φανέλα του βασικού κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, στάθηκε και πάλι στο… ύψος του και ενέπνευσε για μια ακόμη φορά την απαραίτητη εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Γενικότερα, έχει αυτοπεποίθηση, πιστεύει στις δυνατότητες του και αποδεικνύει ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έκανε λάθος που τον εμπιστεύθηκε. Το γεγονός ότι έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ (επτά σε δεκαπέντε αγώνες) από τους άλλους συναδέλφους του στις άλλες ομάδες, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Τι δεν μας άρεσε

Είσαι αρρώστια μοναδική…

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Παναθηναϊκός έπεισε και τους πλέον δύσπιστους ότι νοσεί σε όλα τα επίπεδα. Σε διοικητικό, αφού μετά τα όσα έγιναν, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας μπήκε σε σκέψεις παραίτησης, σε αγωνιστικό, αφού οι «πράσινοι» σε ενενήντα λεπτά δεν κατάφεραν να κάνουν μια ευκαιρία της προκοπής και σε επίπεδο οπαδών, που έκαναν «ντου» στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του αγώνα. Όπως λέει και το σύνθημα των φιλάθλων: «είσαι αρρώστια μοναδική…». Το δυσάρεστο είναι ότι δεν φαίνονται να υπάρχουν σημάδια γιατρειάς.

Αυτή είναι η πραγματική ΑΕΚ;

Στις πρώτες του μέρες στην Ελλάδα, ο Μανόλο Χιμένεθ διατεινόταν ότι τον Δεκέμβριο θα δουν όλοι την πραγματική ΑΕΚ. Ας μας εξηγήσει, με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, αν η ομάδα των τελευταίων αγώνων μέσα στο μήνα είναι αυτή που ονειρεύεται. Η «Ένωση» και κόντρα στον Ηρακλή στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων και απογοήτευσε τους πάντες. Έδειξε ότι στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτε περισσότερο από την συμμετοχή στα play-offs. Στερείται ποιοτικών παικτών και στην προσεχή μεταγραφική περίοδο θα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά.

Ευρωπαίοι για κλάματα

Λίγες μέρες μετά τις μεγάλες ευρωπαϊκές τους επιτυχίες, Άρης και ΠΑΟΚ προσγειώθηκαν ανώμαλα στην ελληνική πραγματικότητα! Οι «κίτρινοι» γνώρισαν εντός έδρας ήττα 2-0 από την Skoda Ξάνθη, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε 2-1 από την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων. Όταν ο τεχνικός του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, κάνει λόγο για εμφάνιση-ντροπή, τα υπόλοιπα περισσεύουν. Για κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη έκανε λόγο ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Μάκης Χάβος, αλλά και δεν μας έκανε σοφότερους. Είναι γνωστό και σύνηθες για τις ελληνικές ομάδες να μην μπορούν να κουβαλήσουν περισσότερα από ένα καρπούζια ταυτόχρονα.

Οι διάλογοι πεζοδρομίου στη Σούπερ Λίγκα

Τα όσα συνέβησαν στο Δ.Σ. της Παρασκευής στη Σούπερ Λίγκα δεν τιμούν κανέναν. Οι διάλογοι πεζοδρομίου μεταξύ των παραγόντων των ομάδων, μας έδειξαν το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Κύριοι, καταλάβετε ότι οι φίλαθλοι έχουν βαρεθεί τέτοιες ψευτομαγκιές. Το ελληνικό ποδόσφαιρο για να πάει μπροστά χρειάζεται άλλα πράγματα και εσείς από τη μέρα που η ΕΠΑΕ μετατράπηκε σε Σούπερ Λίγκα, πέρα από το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, έχετε κάνει πολύ λίγα για να βελτιωθεί το άθλημα, το οποίο λέτε ότι υπηρετείτε.

http://www.sport-fm.gr

Σχόλια