Νέο απεργιακό κύμα σαρώνει την Ελλάδα!


Εβδομάδα των …παθών ξεκινάει σήμερα με μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων. Τα συνδικάτα κατεβάζουν τους εργαζόμενους στο δρόμο αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στις ΔΕΚΟ και στα εργασιακά.
Τη στιγμή που το πολυνομοσχέδιο θα εισηγείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής μια σειρά από εργαζόμενους θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στους δρόμους.

Ειδικότερα, από τις 11 σήμερα το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποιούν στάση εργασίας. Θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών στις 12 το μεσημέρι.

Αύριο Τρίτη, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα. Νωρίς το μεσημέρι, στη 13:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

Την ημέρα εκείνη κανένα από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δε θα κινηθεί λόγω 24ωρης απεργίας. Τα δρομολόγια σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα διαμορφωθούν λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στη στη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενώ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Αμαξοστοιχιών θα πραγματοποιήσει στάσεις εργασίας από τις 6 έως τις 9 το πρωί, 2 με 5 το απόγευμα και 9 με 12 το βράδυ.

Την επομένη, Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προαναγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία. Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας ενώ δε θα πραγματοποιηθεί και καμία πτήση καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν αποφασίσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ακινητοποιημένα και τα τρένα του ΟΣΕ λόγω 24ωρης απεργίας.

Οι αμαξοστοιχίες θα σηκώσουν χειρόφρενο την Πέμπτη καθώς δεν θα λειτουργήσουν τα τρένα, ο προαστιακός και το τμήμα του μέτρο Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.

Τρίτη και Τετάρτη οι τραπεζικοί υπάλληλοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους. Ενώ οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα αρχίζουν απεργία διάρκειας από τη σήμερα. Η ΟΤΟΕ προγραμματίζει συγκέντρωση την Τρίτη στη 13:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα και την Τετάρτη στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως.

Κατεβάζουν τα …στυλό και οι δημοσιογράφοι την ερχόμενη Τετάρτη, την Παρασκευή και το Σάββατο.

http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια