Ποιος σκότωσε τον JFK;


Σε δημοπρασία βγαίνει η χειρόγραφη λίστα υπόπτων που συνέταξε η Evelyn Lincoln, γραμματέας του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών John F. Kennedy, την ημέρα της δολοφονίας του.

Σε ένα συνηθισμένο λευκό χαρτί σημείωσε η Evelyn Lincoln τα ονόματα όσων θεωρούσε ότι μπορεί να κρύβονται πίσω από την δολοφονία του αμερικανού προέδρου. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται το όνομα του μετέπειτα προέδρου Richard Nixon και του τότε αντιπροέδρου της χώρας Lyndon Johnson.







Richard Nixon Jimmy Hoffa

Επίσης ονομάτισε την Κου Κλουξ Κλαν, τον Jimmy Hoffa, τη CIA και τους Κομουνιστές μεταξύ άλλων. Στο πίσω μέρος του χαρτιού υπάρχει μια ακόμα σημείωση η οποία γράφτηκε περίπου 20 χρόνια αργότερα, όταν παρέδωσε το σημείωμα στον Robert White, φανατικό συλλέκτη του Kennedy.

«Δεν υπάρχει τέλος στην λίστα με τους υποτιθέμενους δολοφόνους του προέδρου Kennedy. Πολλοί είναι αυτοί που θα είχαν λόγους για να θέλουν τον νεαρό πρόεδρο νεκρό. Το γεγονός αυτό και μόνο, δείχνει πως ο κόσμος έχει μια έμφυτη τάση προς την βία» γράφει.


Evelyn Lincoln

Η Evelyn Lincoln, αποτέλεσε γραμματέας του John F. Kennedy από το 1953, μέχρι και τον θάνατό του στις 22 Νοεμβρίου 1963. Πέθανε το 1995 σε ηλικία 85 ετών. Η χειρόγραφη σημείωση, βγαίνει σε δημοπρασία την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να φτάσει τα 20.000 δολάρια.


http://www.protothema.gr/

Σχόλια