Περισσότερο sex, εναντίον της κατάθλιψης!


Μια έρευνα που έγινε στην Αυστραλία και στις γυναίκες της Μελβούρνης παρουσιάζεται σε διεθνή διάσκεψη πνευματικής υγείας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που πάσχουν από αμφιθυμία (απότομες μεταπτώσεις) για να συγκρατήσουν τα ηνία που τις οδηγούν στην κατάθλιψη βρίσκουν τη λύση.

Συνιστάται περισσότερη σεξουαλική δραστηριότητα, κατά τον Δρ Sabura Allen, επικεφαλής της έρευνας κλινικού ψυχολόγου στο πανεπιστήμιο Monash. «Οι καταθλιπτικές γυναίκες μπορούν μέσω της σεξουαλικής εμπειρίας και οικειότητας να βοηθήσουν τον εαυτό τους και να νιώσουν ασφαλέστερες». «Οι άνθρωποι που είναι ανασφαλείς, αισθάνονται πως ο σύντροφός τους δεν μπορεί να τους φροντίσει» συμπλήρωσε ο Δρ Allen και «η σεξουαλική επαφή βοηθά να νιώσουν περισσότερο οικεία».

Στην ερώτηση αν η σεξουαλική δραστηριότητα είναι θεραπεία ο ψυχολόγος απάντησε πως «το κακό ίσως δεν μπορεί να χτυπηθεί στη ρίζα του, χρειάζονται και άλλες παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπ' όψη, βοηθά όμως στο να φέρει πολύ κοντά τα άτομα με τον σύντροφό τους, μειώνοντας κατά πολύ την αίσθηση, της απόρριψης».

Όσον αφορά το ερώτημα για όσες δεν έχουν κανονική ζωή με συγκεκριμένο παρτενέρ, ο Δρ Sabura Allen, απάντησε πως ακόμα και το περιστασιακό σεξ, είναι μια λύση που δίνει ελπίδα να βοηθήσει κάποιες γυναίκες, στην αποφυγή μιας χρόνιας κατάθλιψης. Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώθηκαν μέσα από το δείγμα των 107 γυναικών που εξετάστηκαν, με ή άνευ σύντροφο.

Η μελέτη και τα αποτελέσματά της δημοσιεύτηκαν στον Βρετανικό ιατρικό τύπο και η πλειοψηφία, τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα έχει κανονική σεξουαλική δραστηριότητα, τουλάχιστον για τα αυστραλιανά ζευγάρια.

Μια δραματική αποκάλυψη είναι πως το ποσοστό των αμβλώσεων μεγεθύνει τους κινδύνους της βαριάς μεταγεννητικής κατάθλιψης και το ελπιδοφόρο μήνυμα είναι πως μέσα από την έρευνα και την εφαρμογή προγράμματος πιο έντονης σεξουαλικής δραστηριότητας θα βελτιώσει αισθητά την ασθένεια του Alzheimer.


Πηγή www.newsbomb.gr

Σχόλια