14χρονος πυροβόλησε πατέρα, θεία και γιαγιά!


Σοκ έχει προκαλέσει στην Αμερική το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην πόλη Spartanburg της νότιας Carolina, όπου ένας 14χρονος πυροβόλησε με όπλο στο κεφάλι τον πατέρα, τη θεία και τη γιαγιά του, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τους δυο πρώτους και να τραυματίσει πολύ σοβαρά την τελευταία.

Το όπλο που χρησιμοποίησε ο ανήλικος του το είχε χαρίσει ο πατέρας του για τα γενέθλιά του τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στις 11.56 ακριβώς ο μικρός τηλεφώνησε στην αστυνομία λέγοντας με ήρεμη φωνή πως έχει πυροβολήσει τον πατέρα του και άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Όταν έφτασε στο σημείο του συμβάντος η αστυνομία, ο νεαρός βγήκε από το σπίτι χωρίς μπλούζα και με τα χέρια ψηλά. Οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο 44χρονος πατέρας Joe Lankford είχε πυροβοληθεί στο στόμα, η 83χρονη Virginia Gaston θεία του νεαρού στο κεφάλι, ενώ η 80χρονη γιαγιά Rachel Gaston Lalkford στο πρόσωπο.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο μακελειό της Αριζόνα πριν δυο εβδομάδες, και αναμένεται να πυροδοτήσει περαιτέρω τις συζητήσεις για το κατά πόσο ανήλικοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε όπλα. Όταν ρώτησαν οι αστυνομικοί τον ανήλικο, για ποιο λόγο τους πυροβόλησε, εκείνος τους απάντησε απλώς «δεν ξέρω»!

Μέχρι στιγμής είναι κατηγορούμενος για δυο αδικήματα, αυτό της δολοφονίας και της απόπειρας δολοφονίας, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα δικαστεί ως ενήλικας. Από τη στιγμή που είναι κάτω των 18 ετών δεν κινδυνεύει με θανατική καταδίκη. Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος, αφού ο νεαρός φαινομενικά ζούσε μια ψυχικά υγιή ζωή.

http://www.protothema.gr

Σχόλια