Κρίσιμες Ώρες για τον Έβερτ....


Το 1986 μαζί με τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο και το Σωτήρη Κούβελα αποτέλεσε τον πολιορκητικό Κριό Από το Β. Παπαδολιά Ένας από τους πολιτικούς της παλιάς φρουράς ο Μιλτιάδης Έβερτ συνέδεσε το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής του πορείας με τον αποκαλούμενο Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Με σπουδές στα Οικονομικά και την Πληροφορική ανέλαβε τη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών και διετέλεσε πολλάκις υπουργός κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Το 1986 μαζί με τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο και το Σωτήρη Κούβελα αποτέλεσε τον πολιορκητικό Κριό για την «αντεπίθεση» της Νέας Δημοκρατίας που κράτησε ως το 1990 με την κατάληψη της εξουσίας. Πολλοί θα θυμούνται τις μέρες της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας του 9.84 και του FM.100.
Στο γενέθλιο χάρτη του Μιλτιάδη Έβερτ βλέπουμε μία σύνοδο Ήλιου/Ουρανού στον Ταύρο, ενδεικτική της ανατρεπτικής του προσωπικότητας. Αυτή η σύνοδος σε συνδυασμό με την πλειάδα πλανητών στον Κριό σε τετράγωνο με τον Άρη του είναι ίσως ο λόγος πήρε το προσωνύμιο «Μπουλντόζας».
Ο Άρης στον Αιγόκερω τον έκανε να ασχοληθεί με τη Διοίκηση και την Πολιτική και μάλιστα συχνά κατά της οικογενειοκρατίας, που υποδείκνυε η αντίθεση του με τον Πλούτωνα στον Καρκίνο. Το ΤΑΥ τετράγωνο Άρη/Κρόνου/Πλούτωνα ήταν η επιτομή της πάλης για την εξουσία ισορροπώντας μέσα στα γρανάζια του κατεστημένου κομματικού μηχανισμού.
Από την άλλη η θέση του Ήλιου του στον Ταύρο αλλά και το μεγάλο τρίγωνο στη Γη προϊδέασε και για την ενασχόληση του με τα οικονομικά στα οποία διακρίθηκε, υιοθετώντας και ιδεολογικές θέσεις για τη διαχείρισης τους, ενώ ο ίδιος σχηματισμός τον βοήθησε να ενταχθεί από μικρός σε κομματικές οργανώσεις και να μάχεται σθεναρά για τις ιδεολογικές του θέσεις.
Το 1986 που έγινε δήμαρχος Αθηναίων ο Μιλτιάδης Έβερτ έκανε ίσως την πρώτη από τις δύο μεγάλες επιτυχίες του. Στον προοδευτικό χάρτη του είχε σύνοδο προοδευτικού Ουρανού με τον Ήλιο του (με ακρίβεια λεπτού), αλλά και ο Πλούτωνας από διέλευση ήταν σε τρίγωνο με τον προοδευτικό του Ήλιο και τετράγωνο με τον προοδευτικό του Άρη.
Τα στοιχεία αυτά ήταν που τον έφεραν να προχωρά σε ανατροπές όπως η Ελεύθερη Ραδιοφωνία ή η συνεργασία με στελέχη ευρύτερης κομματικής προέλευσης. Παράλληλα του έδωσαν και μεγάλη πολιτική ισχύ, αρκετή για να αμφισβητήσει αργότερα και τον τότε αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Το πολιτικό ίνδαλμα του Μιλτιάδη Έβερτ ήταν άλλωστε τότε ο Ζακ Σιράκ που από δήμαρχος του Παρισιού έγινε Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Η ηλιακή επιστροφή της ίδιας χρονιάς άλλωστε έφερνε αυτό τον αέρα αλλαγής και εύνοιας με τα τετράγωνα του Δία με Αφροδίτη και Ουρανό. Το 1993 ήταν η δεύτερη και μεγαλύτερη ίσως διάκριση για τον ίδιο, καθώς έγινε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας (ως ήταν τότε και αναμενόμενο). Στο χάρτη των διελεύσεων της εποχής έχει τρίγωνο Ουρανού/Ποσειδώνα προς τη γενέθλια σύνοδο Ήλιου/Ουρανού του, στοιχείο που σηματοδοτεί και την ιδεολογική ριζοσπαστικοποίηση που προσπάθησε να φέρει στη Νέα Δημοκρατία (στο συνέδριο του 1994 αποκήρυξε τον νέο-φιλελευθερισμό της μητσοτακικής πτέρυγας, επιστρέφοντας στον εφευρίσκοντας τον όρο «ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός». H χρονιά πάντως δε θα ήταν εύκολη για κείνον, καθώς στην ηλιακή του επιστροφή είχε αντίθεση Ήλιου / Πλούτωνα. Συνοψίζοντας τη την παρουσίαση μας θα λέγαμε ότι, όντας από τους πιο χαρακτηριστικούς πολιτικούς της εικοσαετίας 1980 – 2000 ο Μιλτιάδης Έβερτ άφησε το στίγμα του κυρίως στα κομματικά πράγματα της Νέας Δημοκρατίας, η θητεία του όμως στο Δήμο Αθηναίων διεύρυνε την απήχηση του σε ευρύτερο κομματικό ακροατήριο.

gossip-tv.gr

Σχόλια