Κινηματογραφική ταινία γυρίστηκε με κάμερες iPhone!


Ο Παρκ Τσαν-Γουκ, γνωστός διεθνώς νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης, είναι ο πρώτος στον κόσμο, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά του, γύρισε μια ταινία για τον κινηματογράφο αποκλειστικά με την χρήση δύο καμερών iPhone, που τραβούσαν τις σκηνές από διαφορετικές γωνίες.

H ταινία, διάρκειας 30 λεπτών, με τίτλο «Νυχτερινό ψάρεμα», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, παρουσιάζει τη σουρεαλιστική συνάντηση ενός ψαρά με μια γυναίκα σαμάνο-μέντιουμ. Το φιλμ, που έχει την ίδια ανάλυση εικόνας με τις συμβατικές ταινίες, δημιουργήθηκε μέσα σε δέκα μόνο μέρες, με τη συμμετοχή μόλις 80 ανθρώπων και με πολύ χαμηλό κόστος (περίπου 113.000 δολαρίων).

Ο Παρκ έχει γίνει διεθνώς γνωστός για τις ταινίες του “Oldboy” και «Δίψα», που του έχουν χαρίσει βραβεία στο Φεστιβάλ των Καννών , Καθώς στα γυρίσματα συνεισέφεραν διάφορα άλλα μέλη του προσωπικού που τραβούσαν τη σκηνή από τα δικά τους iPhone, ο Παρκ χαρακτήρισε την όλη διαδικασία, εκτός από πιο διασκεδαστική σε σχέση με τα συμβατικά γυρίσματα, πιο δημοκρατική, καθώς όποιος είχε διαθέσιμο ένα «έξυπνο» κινητό και βρισκόταν στο «πλατό», μπορούσε να συμμετάσχει. «Μερικοί από αυτούς είχαν μια απρόσμενα ενδιαφέρουσα οπτική γωνία», σχολίασε ο νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με την PROne, την εταιρία που εκπροσωπεί τον Παρκ, η ταινία από τα iPhone θα είναι η πρώτη του είδους της που θα παιχτεί στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο Παρκ, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι «το μέσο δεν πρόκειται να σκεπάσει το μήνυμα», τονίζοντας ότι «μπορεί μεν μια ταινία από έξυπνα κινητά προς το παρόν να γεννά περισσότερο ενδιαφέρον, όμως στην πορεία τα σενάρια και οι ηθοποιοί θα είναι πάντα πιο σημαντικοί».

Το φιλμ χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την εταιρία KT Corp, που αντιπροσωπεύει τα iPhone στη Ν.Κορέα. Η ταινία, στη σκηνοθεσία της οποίας συνεργάστηκε ο αδελφός του Παρκ Τσαν-Γουκ, ο Παρκ Τσαν-Κιόνγκ, θα παιχτεί σε δέκα αίθουσες της Κορέας από τις 27 Ιανουαρίου και επί τέσσερις ημέρες.





Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.protothema.gr/

Σχόλια