Δεν υπάρχει αυτή η ταλαιπωρία!


Ακόμα μια μέρα κόλασης ξημέρωσε σήμερα για το επιβατικό κοινό της Αθήνας αφού συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι κεντρικοί δρόμοι του λεκανοπεδίου έχουν μετατραπεί σε υπαίθρια πάρκινγκ, ενώ για πόλλούς Αθηναίους οι τρόποι με τους οποίους θα φτάσουν στην εργασία τους σήμερα αποτελούν ένα δυσεπίλυτο παζλ...

Συγκεκριμένα, χειρόφρενο τραβούν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ), καθώς και το μετρό. Δηλαδή τα μόνα δύο μέσα μαζικής μεταφοράς που θα λειτουργούν είναι το τραμ και ο προαστιακός.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεών τους, απεργιακές κινητοποιήσεις για όλη την εβδομάδα, σε διαφορετικές ημέρες κάθε μέσο.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, συνεχίζουν έως και σήμερα την 48ωρη απεργία τους. Την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν επίσης στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αποφάσισαν δύο 24ωρες απεργίες, μια για σήμερα Τετάρτη και μια για την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση από τις 12 το μεσημέρι καθώς και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Τα τρόλεϊ τραβούν χειρόφρενο και σήμερα, ενώ την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στο μετρό, αποφάσισαν το απόγευμα της Τρίτης και νέα 24ωρη απεργία για σήμερα.

Στο κέντρο της Αθήνας δεν θα ισχύει ούτε σήμερα ο δακτύλιος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που είναι αναγκασμένοι να πάρουν τα οχήματα τους.

Νέες τιμές στα εισιτήρια

Από την 1 Φεβρουαρίου τέθηκαν σε ισχύ οι νέες, αυξημένες -μέχρι και 80%- τιμές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΑ διευκρινίζει πως τα εισιτήρια με την παλιά τιμή μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι και την Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου.

Από τις 15 Φεβρουαρίου και μέχρι την 1η Απριλίου τα παλιά εισιτήρια θα ανταλλάσσονται με ισόποσης αξίας νέα εισιτήρια. Η ανταλλαγή θα γίνεται στα γραφεία του ΟΑΣΑ, Μετσόβου 25, και στους σταθμούς του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».


http://www.protothema.gr

Σχόλια