Η διαφήμιση που απαγορεύτηκε ως σοκαριστική...


Η διαφήμιση για το νέο άρωμα του οίκου «Yves Saint Laurent Belle d' Opium» απαγορεύτηκε στην Βρετανία, μετά τις καταγγελίες ότι παρουσιάζει μια γυναίκα να μιμείται τις κινήσεις που κάνει κάποιος όταν παίρνει ναρκωτικά, ανακοίνωσε η ASA, η υπεύθυνη για τις διαφημίσεις βρετανική αρχή.

Στη διαφήμιση μια όμορφη κοπέλα, η γαλλίδα ηθοποιός Μελανί Τιερί, χορεύει αρκετά αισθησιακά και στο τέλος πέφτοντας στο πάτωμα, με το στήθος ανασηκωμένο, λέει: «Είμαι ο εθισμός σου. Είμαι η Belle D'Opium. Το νέο άρωμα από τον Yves Saint Laurent».

Η αρμόδια Αρχή, Advertising Standards Authority, απεφάνθη ότι η εικόνα της ηθοποιού να ακουμπάει με το δάχτυλό της το εσωτερικό του άλλου χεριού της μπορεί να ερμηνευθεί ότι μιμείται την ένεση με σύριγγα όπιου στο σώμα της.
Μάλιστα 13 τηλεθεατές διαμαρτυρήθηκαν στην αρμόδια Αρχή λέγοντας ότι η διαφήμιση είναι «ανεύθυνη» και «προσβλητική» εξαιτίας των κινήσεων που κάνει η πρωταγωνίστρια.

Ο οίκος από την πλευρά του είπε ότι δεν είχε πρόθεση να βγάλει προς τα έξω την εικόνα των ναρκωτικών, ενώ πρώτα είχε φροντίσει να κάνει έρευνα για να βεβαιωθεί ότι οι θεατές δεν θα το εκλάμβαναν με αυτόν τον τρόπο.

Δείτε τη διαφήμιση και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.




http://www.protothema.gr

Σχόλια