Επιμένει χειμωνιάτικα ο καιρός


Επιμένει και σήμερα χειμωνιάτικα ο καιρός, αλλά τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη κρατούν δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Κλειστό παραμένει το πορθμείο Αιδηψός-Αρκίτσα και Κυλλήνη-Ζάκυνθος. Από τον Αργοσαρωνικό έως την Αίγινα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ από τη Σαλαμίνα για Πέραμα δεν πραγματοποιούν δρομολόγια τα μικρά σκάφη. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια Ρίου-Αντιρρίου και Ωρωπού-Ερέτριας.

Επίσης, σήμερα κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στην Φθιώτιδα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Θωμά Στάϊκου εξαιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης που πλήττει την περιοχή από χτες.

Πρόβλεψη του καιρού


Στα κεντρικά και νότια θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις και στα ανατολικά πελάγη θα πνέουν εντάσεως 8-9 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες όμως θα εξασθενήσουν επίσης.

Ειδικότερα, στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα, όμως, θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια της Αττικής η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κεντρική, Δυτική Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 9 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Σε Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές . Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Ανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Από το μεσημέρι θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6-8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ. Ωστόσο από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Στις βόρειες Κυκλάδες τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα στα δυτικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις, βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από τη Χίο και νοτιότερα. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί, εντάσεως 6 με 8 μποφόρ, και στα νότια νοτιοανατολικοί 6-8 μποφόρ. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


http://www.protothema.gr/

Σχόλια