Freddie Mercury: Η αλήθεια πίσω από τον μύθο…


Ο Freddie Mercury μόνο ως ένας συνηθισμένος τραγουδιστής δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ο θρύλος που περιβάλλει το όνομά του μιλάει για έναν άνθρωπο δυναμικό, σκληρό, γεμάτο ταλέντο και εκκεντρικό όσο δεν πάει. Και όμως, ο Freddie Mercury δεν ήταν μόνο αυτά. Ένας από τους πιο στενούς φίλους του, ο David Wigg, αποκαλύπτει σήμερα την άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος.

«Όσο ζω δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που γνώρισα τον Freddie Mercury. Μπήκε μαινόμενος στο καμαρίνι του όπου βρισκόμουνα μετά από ένα δίωρο σόου, πήρε ένα βαρύ σίδερο για τα ρούχα και το πέταξε με δύναμη σε έναν ολόσωμο καθρέπτη κάνοντάς τον θρύψαλα. Σίγουρα, δεν είναι προληπτικός σκέφτηκα».

Όπως εξηγεί ο Wigg ο λόγος που ο μεγάλος καλλιτέχνης ήταν τόσο θυμωμένος οφειλόταν σε ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα με ένα από τα μικρόφωνα που βρίσκονταν επί σκηνής. Ένα πρόβλημα που κανένας από το κοινό δεν παρατήρησε εκτός από τον ίδιο τον τραγουδιστή.

Ο Wigg από την ημέρα της γνωριμίας τους και έπειτα ακολούθησε τον Freddie και του έκανε συνεντεύξεις σε Ηνωμένες Πολιτείες, Μόναχο, Ίμπιζα, Παρίσι αλλά και στην γενέτειρά του το Λονδίνο. «Πολλές φορές με ρωτούσε την γνώμη μου για κάποιο καινούριο τραγούδι» λέει ο Wigg. «Αυτό που πάντα με εντυπωσίαζε ήταν το μεγαλείο της φωνής του» αυτής της φωνής που έκανε την μεγάλη σοπράνο Montserrat Caballe να θέλει να τον συντροφεύσει σε μια συναυλία του στην Βαρκελώνη το 1987.



Όμως ο Freddie δεν ήταν ο σκληρός άνθρωπος που φαινόταν στη σκηνή. Αντιθέτως ήταν ντροπαλός, καχύποπτος και φυλούσε την προσωπική του ζωή όσο τίποτε άλλο. «Είμαι σαν χαμαιλέοντας. Όταν ανεβαίνω στη σκηνή είμαι διαφορετικός άνθρωπος. Δεν υπάρχουν ημίμετρα. Πρέπει να είσαι ευέλικτος αν θες να είσαι rock star» είχε πει κάποτε.

Μόνο ένας άνθρωπος όμως ήξερε ποιος πραγματικά ήταν ο Freddie Mercury. Η μια και μοναδική κοπέλα που αγάπησε ποτέ στη ζωή του… η Mary Austin. Μια όμορφη λεπτή και ολιγομίλητη κοπέλα. Γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν ακόμα 19 ετών και έμειναν μαζί για 6 ολόκληρα χρόνια, μέχρι τη στιγμή που της ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Η σχέση τους για όλα αυτά τα χρόνια ήταν κανονική, μέχρι που ένα βράδυ ο Freddie είπε στην Mary πως νομίζει ότι είναι bisexual. Τότε εκείνη του απάντησε: «Όχι Freddie, είσαι gay» και στη συνέχεια αγκαλιάστηκαν.



Ο Freddie αγαπούσε τόσο πολύ την Mary που μετά τον χωρισμό τους της αγόρασε ένα σπίτι ακριβώς δίπλα από το δικό του, για να μπορούν ακόμα να βλέπονται συχνά. Μάλιστα, όταν πέθανε το 1991 σε ηλικία 45 ετών από AIDS, η Mary ήταν εκείνη που όρισε ως διαχειρίστρια της τεράστιας κληρονομιάς του.

Οι άνθρωποι στη ζωή του Freddie έρχονταν και έφευγαν σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Όλοι εκτός από την Mary. Άνδρες, γυναίκες, ερωμένοι και ερωμένες μπήκαν στη ζωή του αλλά έμειναν μόνο για λίγο. «Έχω δοκιμάσει σχέσεις και με τα δυο φύλα. Άνδρες και γυναίκες. Όλες όμως πήγαν στραβά. Νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να με ανεχτεί. Τρώω του ανθρώπους και τους καταστρέφω. Τα θέλω όλα για τον εαυτό μου, αλλά αυτό δε θέλουν όλοι; Αυτό δε σημαίνει ότι δεν δίνω. Απαιτώ πολλά, αλλά δίνω και πολλά ως αντάλλαγμα» δήλωσε κάποια στιγμή.



«Ήταν μοναχικός και πολύ ρομαντικός» λέει ο Wiggs. Κάποτε του είχε πει: «Τρέμω την μοναξιά. Δημιούργησα ένα τέρας . Είμαι σαν ανάπηρος επειδή έκανα τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είμαι έτσι. Όταν είμαι σε μια σχέση, είμαι ο πιο γλυκός άνθρωπος που έχεις γνωρίσει ποτέ, αγαπητέ μου. Είμαι σαν ροδάκινο!» είπε ξεσπώντας έπειτα σε υστερικά γέλια.

Ακόμα και τον θάνατο τον έβλεπε ως μια πρόκληση. Από μόνος του ζήτησε να σταματήσει όλες τις φαρμακευτικές αγωγές που έπαιρνε για το HIV για να μπορέσει να ξεκουραστεί. «Το σεξ ήταν βασικό συστατικό της ζωής μου. Έκανα όλα όσα περιβάλουν τη μουσική και τα ζούσα στο έπακρο. Άλλωστε, θα ήταν βαρετό να είμαι 70. Αν πεθάνω αύριο δε θα με νοιάξει. Έζησα μια γεμάτη ζωή. Αισθάνομαι ευτυχισμένος που μπορώ και κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους έστω και για μισή ώρα» εκμυστηρεύτηκε στους στενούς του φίλους λίγο πριν τον θάνατό του.



Μόλις 36 χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο Freddie με το συγκρότημά Queen κατέκτησαν την κορυφή των chart με το θρυλικό πλέον τραγούδι Bohemian Rapsody. Με σκοπό τα 40 χρόνια από την ημέρα που συγκροτήθηκε το γκρουπ το 1971 μια τεράστια έκθεση αφιερωμένη στους Queen ανοίγει στο East End του Λονδίνου στις 25 Φεβρουαρίου. Ο τίτλος της έκθεσης είναι Stormtroopers In Stilettos: Queen, The Early Years και θα περιλαμβάνει έγγραφα και αντικείμενα από τους πρώτους πέντε δίσκους τους μέχρι και την στιγμή της ανάδειξής τους ως παγκόσμιο φαινόμενο.





Πηγή Daily Mail
http://www.protothema.gr

Σχόλια