60χρονος στην Ιαπωνία σώθηκε "ταξιδεύοντας" στη στέγη!

Είναι από τα θαύματα που δίνουν μια ελπίδα μέσα στη μαυρίλα της καταστροφής!

Ένας 60χρονος Ιάπωνας διασώθηκε 15 χλμ ανοικτά των βορειοανατολικών ακτών της Ιαπωνίας, έπειτα από περιπλάνηση δύο ημερών γατζωμένος πάνω σε ένα τμήμα της στέγης του σπιτιού του, το οποίο είχε παρασυρθεί από το γιγαντιαίο τσουνάμι που ακολούθησε τον σεισμό της Παρασκευής

Ο Χιρομίτσου Σινκάουα βρέθηκε να επιπλέει από αντιτορπιλικό του ναυτικού στα ανοικτά της επαρχίας Φουκουσίμα, περί τις 12.40 τοπική ώρα (05.40, ώρα Ελλάδος), τονίζει το υπουργείο.

Ο διασωθείς «χαίρει άκρας υγείας», μολαταύτα μεταφέρθηκε προληπτικά με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, προσθέτει το υπουργείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Τζιτζι, ο κάτοικος της πόλης Μιναμισόμα τόνισε στους διασώστες του πως «άρχισε να τρέχει μόλις άκουσε πως φθάνει το τσουνάμι».

«Όμως επέστρεψα για να πάρω κάτι από το σπίτι και το κύμα με παρέσυρε. Τότε γραπώθηκε από ένα τμήμα της στέγης του σπιτιού μου, και αυτό με έσωσε», πρόσθεσε.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού των 8,9 Ρίχτερ και του τσουνάμι κάνει λόγο για 688 νεκρούς και 642 αγνοουμένους και 1.570 τραυματίες. Μολαταύτα, ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Μιγιάγκι τόνισε πως αναμφίβολα ο αριθμός τους σε αυτήν την περιοχή θα ξεπεράσει τους 10.000.

www.tlife.gr

Σχόλια