Φονικά τα 8,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία( Video)


Για ένα νεκρό κάνουν λόγο τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 08:00 το πρωί ώρα Ελλάδαςστις βόρειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.Οι δύο προηγούμενες εκτιμήσεις του Αμερικανικού Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν 8,8 και 7,9 Ρίχτερ.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους μέχρι δέκα μέτρων ενώ το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για τη Ρωσία και τις Μαριάννες Νήσους.

Ήδη, παλιρροϊκό κύμα έπληξε την ακτή του Σεντάι στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία ενώ οι υπηρεσίες της ιαπωνικής κυβέρνησης προειδοποιούν για τον κίνδυνο να ακολουθήσουν και άλλα.

Tα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα κάνουν λόγο για εικόνες καταστροφής στις παραθαλάσσιες πόλεις, ενώ το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πλάνα από το λιμάνι της Ιουάτε, όπου αυτοκίνητα πλέουν μες στη θάλασσα.


Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα της χώρας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα κτίρια σείονταν βίαια επί δύο λεπτά και οι περισσότεροι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Ένα κτίριο κατέρρευσε στο Τόκιο, κατά τη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε σπουδαστές, και όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες.

Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ιαπωνίας, έδειχναν ένα κτίριο παραδομένο στις φλόγες, στο Τόκιο, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji, 6 πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Τόκιο.

Το πρακτορείο Jiji μετέδωσε ότι ο χώρος στάθμευσης του πάρκου αναψυχής της Ντίσνεϊλαντ στην περιοχή του Τόκιο πλημμύρισε και δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρχαν άνθρωποι στο χώρο την ώρα του σεισμού.

Η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ναρίτα της πρωτεύουσας διακόπηκε, ενώ έχουν σταματήσει οι αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Το πρακτορείο Kyodo μετέδωσε πληροφορίες για τραυματίες σε πολλές περιοχές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας, καθώς και στην περιφέρεια Μιγιάτζι, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Το ιαπωνικό υπουργείο Αμυνας διέθεσε 8 πολεμικά αεροσκάφη προκειμένου να ελέγξουν το μέγεθος της καταστροφής, ενώ και πολεμικά πλοία κατευθύνονται προς τις πληγείσες περιοχές.

Χθες ημειώθηκε σεισμός μεγέθους 7,2 Ρίχτερ στη χώρα.




http://www.newsbomb.gr

Σχόλια