Να βάλει σφραγίδα…


Τον μαθηματικό επίλογο στη φετινή Σούπερ Λίγκα θέλει να γράψει απόψε ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ (19:00, ΝΕΤ/NovaΣΠΟΡ FM 94.6), κατακτώντας το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Με Τζεμπούρ κορυφή και Μιραλάς δεξιά παρατάσσει τους «ερυθρολεύκους» ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος τόνιζε πως «θα κάνουμε τα πάντα για να το κατακτήσουμε».

Την πρώτη του ευκαιρία για να «καθαρίσει» τον τίτλο την έχασε στην Τούμπα, όπου ηττήθηκε με σκορ 2-1 από τον ΠΑΟΚ, αλλά έχει μπροστά του άλλες τέσσερις, με τη σημερινή να μοιάζει ιδανική. Με νίκη ο Ολυμπιακός θα μετατρέψει το ντέρμπι με την ΑΕΚ σε φιέστα, κάτι που επιθυμούν και οι οπαδοί του, οι οποίοι αναμένεται να κατακλύσουν το Καραϊσκάκη. Βέβαια, ο τίτλος θα έρθει ακόμα και με ισοπαλία ή ήττα αρκεί να φέρει το ίδιο αποτέλεσμα και ο Παναθηναϊκός με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ, ωστόσο ένα πρωτάθλημα που έρχεται με νίκη σε ντέρμπι είναι αλλιώς.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζει πολύ καλά τους κινδύνους που κρύβει μια τέτοια αναμέτρηση και για τον λόγο αυτόν επέστησε την προσοχή στους παίκτες του στην τελευταία προπόνηση των Πειραιωτών, τονίζοντάς τους: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Όταν φτάνεις προς το τέλος αυτά τα ματς σού δίνουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσεις αυτό για το οποίο προσπαθούσες όλη τη χρονιά. Είναι η ολοκλήρωση της προσπάθειάς μας».

Επιλέγει Τζεμπούρ-Μιραλάς

Τα «χαρτιά» του κρυφά προτίμησε να κρατήσει ο Ισπανός τεχνικός τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο έχει αφήσει να φανούν …αποχρώσεις ενδείξεις για το σχήμα που προτίθεται να παρατάξει κόντρα στην «Ένωση». Στο 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί ο Βαλβέρδε, ο Πάρντο θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια με τους Μανιάτη, Χολέμπας, Αβ.Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ μπροστά του. Στον άξονα οι Μοντέστο και Ιμπαγάσα θα είναι το δίδυμο των χαφ, ενώ στην κορυφή θα προτιμηθεί ο Τζεμπούρ, με τους Μιραλάς, Φουστέρ και Ριέρα, τριπλέτα από πίσω του.

Πιθανό είναι και το σενάριο να προτιμηθεί ο Πάντελιτς στην επίθεση αντί του Αλγερινού φορ ή ακόμα και ο Μιραλάς. Σε περίπτωση που προωθηθεί ο Βέλγος στην κορυφή, τη θέση του στα δεξιά θα πάρει ο Ζαουάντ Ζαϊρί.

Οι Μέγερι, Ν.Παπαδόπουλος, Γ.Παπαδόπουλος και Τοροσίδης, οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής, θα προπονηθούν σήμερα στις 10:30.

http://www.sport-fm.gr/

Σχόλια