Συνεχίζεται η χιονόπτωση στην Πελοπόννησο


Συνεχίζεται κατά διαστήματα η χιονόπτωση στην Πελοπόννησο, όμως τα προβλήματα από τον χιονιά παραμένουν. Στο βασικό εθνικό οδικό δίκτυο η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Άργους, από το 10ο χλμ. και στο μεγαλύτερο μέρος του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου των Δήμων Τρίπολης, Γορτυνίας και Βόρειας Κυνουρίας. Αλυσίδες χρειάζονται στα χωριά του Πάρνωνα, κυρίως στην περιοχή του Ζάρακα Λακωνίας, στην ορεινή Κορινθία προς Φαινεό, Γκούρα, Τρίκαλα και Στυμφαλία, από Περαχώρα προς Πίσσια καθώς και σε χωριά της ορεινής Αργολίδας.

Λόγω του χιονιού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό από Λεβίδι προς Νεμέα και προς το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, το οποίο δεν λειτουργεί.

Δεν λειτουργούν σήμερα τα σχολεία στους Δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας και σε Άγιο Πέτρο και Καστρί Βόρειας Κυνουρίας. Επίσης δεν θα λειτουργήσει το ΙΕΚ Τρίπολης και τα προγραμματισμένα εργαστήρια σε σχολές του πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύουν στην Τρίπολη, ενώ αναβάλλονται και τα μαθήματα στο κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων Αρκαδίας.

Η ηλεκτροδότηση στα χωριά της Αρκαδίας που είχε διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας, έχει αποκατασταθεί. Χωρίς ρεύμα παραμένουν μόνο τα χωριά Άνω και Κάτω Ασέα, Αραχαμίτες και Μανιάτης, ενώ μέσα στην επόμενη ώρα αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση στα Αγιωργίτικα και τον Αχλαδόκαμπο όπου συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν αυτή την ώρα.

Οι αρχές συνιστούν στους οδηγούς να μην μετακινούνται άσκοπα κι όταν αυτό είναι απαραίτητο να έχουν υποχρεωτικά μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, προκειμένου τις χρησιμοποιήσουν εάν απαιτηθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια