Με μπλόκο στα φωτοβολταϊκά απειλεί η ΓΕΝΟΠ


Να "μπλοκάρουν" την κατασκευή του φωτοβολταϊκού που σχεδιάζει η ΔΕΗ στην Πτολεμαίδα αν δεν προχωρήσει η ανάθεση κατασκευής της λιγνιτικής μονάδας "Πτολεμαίδα 5" απειλούν οι συνδικαλιστές της επιχείρησης.

Αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ και του τοπικού Σωματείου "Σπάρτακος" της ΔΕΗ συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό για τη νέα μονάδα και για τις προσλήψεις που εκκρεμούν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "η νέα καθυστέρηση, 20ημέρου, προκειμένου να κατατεθούν οι προσφορές για την κατασκευή της "Πτολεμαΐδα 5" μπορεί αυτή τη φορά να εμπίπτει στις αντικειμενικές δυσκολίες της Hitachi (λόγω του καταστροφικού σεισμού στην Ιαπωνία), ωστόσο μας κρατά σε επιφυλακή και εγρήγορση".

Ο "Σπάρτακος" αναφέρει ακόμη ότι "Η μέχρι τώρα αγωνιστική - διεκδικητική μας πορεία, έχει αποδείξει ότι αν χρειαστεί, θα φέρουμε τα πάνω κάτω και θα επιτρέψουμε την κατασκευή του φωτοβολταϊκού, ΜΟΝΟ αφού θα έχουν πέσει οι υπογραφές με την ανάδοχη εταιρία για την κατασκευή της μονάδας, στο πλαίσιο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, που θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα".

Το συνδικάτο τάσσεται επίσης κατά της εφαρμογής του κανόνα πέντε αποχωρήσεις-μία πρόσληψη στη ΔΕΗ και ζητά την ολοκλήρωση των διαγωνισμών του 2007 και του 2008 με την πρόσληψη των επιτυχόντων, καθώς και την προκήρυξη νέων θέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια