Alter: Δραματική η κατάσταση!


Έντονη ανησυχία και ανασφάλεια μεταξύ των εργαζομένων του Alter, από την φημολογία περί μη καταβολής των δεδουλευμένων στις 21 Απριλίου (όπως τους έχει υποσχεθεί ο κ. Κώστας Γιαννίκος).

Το newsbomb.gr, εδώ και μέρες σας έχει ενημερώσει (από τις 7/4/2011) ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν "παγώσει" με βασικό και ανυπέρβλητο για την ώρα εμπόδιο, την "τρύπα" των 180 εκτομμυρίων που έχει προεισπρέξει η διοίκηση του σταθμού από τις διαφημιστικές!

Παράλληλα σας είχαμε αποκαλύψει ότι για την τραπεζική αγορά, αλλά και την πλευρά του Γιώργου Κουρή, η σωτηρία του σταθμού δεν ταυτίζεται με την ημερομηνία που ο κ. Γιαννίκος έχει υποσχεθεί ότι θα πληρώσει τους μισθούς 3 μηνών συν το δώρο του Πάσχα.

Δυστυχώς, πολλοί έσπευσαν να μας καταλογίσουν "δόλο" ή να δουν "συμφέροντα" πίσω απο τις δημοσιογραφικές μας αποκαλύψεις για το Alter- επιλέγοντας να "αποκοιμήσουν" τους εργαζόμενους και να τους καθησυχάσουν ότι όλα βαίνουν καλώς!

Έτσι φτάσαμε στις 13 Απριλίου, χωρίς να υπάρχει καμμία εξέλιξη και χωρίς καν να έχει κατατεθεί ο ισολογισμός του 2010 (τον οποίο η εταιρεία Ελεύθερη Τηλεόραση είχε δεσμευτεί ότι θα δημοσιοποιήσει στις 8 Απριλίου).

Όλο αυτό το διάστημα ο σταθμός μεταδίδει κανονικά το πρόγραμμά του και προβάλει ανελλειπώς τις διαφημίσεις του- πάντα με την υπόσχεση ότι θα πληρώσει στις 21 Απριλίου. Αυτή τη φορά βεβαίως, οι υποσχέσεις έχουν συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα.

Ο κ. Κώστας Γιαννίκος έδωσε την ημερομηνία και στη συνέχεια οι στενοί του συνεργάτες μέσα στο Alter, αλλά και οι επικεφαλής των σωματείων τεχνικών, δημοσιογράφων και διοικητικών, διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους ότι υπάρχουν εγγυήσεις! Όλοι οι παραπανω είναι συνυπεύθυνοι για το τι θα συμβεί στον σταθμό.

Οι πληροφορίες του newsbomb.gr μιλούν για αδυναμία καταβολής των μισθών -ενώ δημιουργείται θέμα με το δώρο του Πάσχα αφού η μη καταβολή του οδηγεί στο αυτόφωρο! Αναμένουμε από πλευράς της διοίκησης, πανηγυρική διάψευση της φημολογίας και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους!

Σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ, η μοναδική περίπτωση να είναι συνεπής στις υποσχέσεις του ο κ.Γιαννίκος, είναι να πληρώσει ο ίδιος τους μισθούς των εργαζομένων!

Παράλληλα, η πλευρά του Γιώργου Κουρή, που ποτέ δεν δεσμεύτηκε για τις 21 Απριλίου, ενώ οι εκπρόσωποι τωνς εργαζομένων δεν μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν την δική του θέση, διαμηνύει ότι θα συνεχίσει με κάθε τρόπο την προσπάθεια για να επιβιώσει ο σταθμός!

Ευχή όλων, είναι να τα καταφέρει! Το newsbomb.gr, θα συνεχίσει το ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στο Alter, με μόνο κριτήριο την αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωσή σας!

Διαβάστε επίσης τι λέει το ρεπορτάζ του Κώστα Χαρδαβέλλα για το Alter και τι έγραφε το newsbomb.gr στις 7 Απριλίου για την πορεία των διαπραγματεύσεων:


http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια