Ετοιμάζονται για νέους Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία!


Σειρά συναντήσεων πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Μελβούρνης στην Αυστραλία, με στόχο να προετοιμάσει το έδαφος προκειμένου η χώρα να είναι έτοιμη να υποδεχτεί Έλληνες μετανάστες.

Τις επόμενες ημέρες οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας, έχουν προγραμματίσει συνάντηση με τον ομοσπονδιακό υπουργό Μετανάστευσης κ. Κρις Μπόουεν, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της μετανάστευσης Ελλήνων πολιτών στην Αυστραλία, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Στην διάθεση του κ. Μπόουεν τέθηκαν τα πρόσφατα δημοσιεύματα του "Νέου Κόσμου" που ανέδειξε το όλο θέμα μαζί με την σημείωση ότι αποτελεί αίτημα της ομογένειας να ανοίξουν οι πόρτες για Έλληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν από την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η Κοινότητα έχει ήδη συστήσει πολυπολιτισμική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς σε μεταναστευτικά θέματα και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα καλέσει και αντιπροσώπους παροικιακών οργανώσεων και άλλους ενδιαφερόμενους για να συμμετάσχουν στην προετοιμασία των προτάσεων προς την κυβέρνηση, δίνοντας έτσι έναν παμπαροικιακό χαρακτήρα στην όλη προσπάθεια.

Παράλληλα, το γραφείο της Κοινότητας συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με εξειδικευμένους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να έρθουν στην Αυστραλία και οι ειδικότητες των οποίων ικανοποιούν τις προϋποθέσεις του υπουργείου Μετανάστευσης. Επίσης έχει επαφές με ανώτερα στελέχη ειδικών γραφείων ευρέσεως εργασίας, εξετάζοντας τις δυνατότητες απασχόλησης εξειδικευμένων επαγγελματιών από την Ελλάδα, και οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ορισμένα επαγγέλματα.

http://www.protothema.gr

Σχόλια