Ο ξαφνικός θάνατος του Τίμη Παρίση και τα οικονομικά προβλήματα...

Ο γνωστός σχεδιαστής, Τίμης Παρίσης άφησε την τελευταία του πνοή, στο διαμέρισμα που είχε μετακομίσει πρόσφατα στην Πατησίων ύστερα από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του οφείλεται σε παθολογικά αίτια, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.  Η είδηση για τον αιφνίδιο θάνατό του έχει συγκλονίσει το χώρο της μόδας, καθώς ο Τίμης Παρίσης ήταν ένας από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές που διακρίνεται για τις φιλανθρωπικές επιδείξεις μόδας που έχει πραγματοποιήσει. Ο θάνατος  του ήρθε λίγο πριν κλείσει τα 60 του χρόνια.

Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, είχε πέσει πριν από λίγο καιρό θύμα ληστείας, καθώς του είχαν κλέψει στο Κολωνάκι το τζιπ του. Ο ίδιος μάλιστα, λόγω της οικονομικής κρίσης είχε κλείσει το κατάστημα που είχε στο Κολωνάκι και είχε αφήσει πρόσφατα και το σπίτι του στην ίδια περιοχή για να μετακομίσει στην οδό Πατησιών, ώστε να πληρώνει λιγότερα χρήματα για ενοίκιο. Την απόφαση την πήρε μετά από πολύ ώριμη σκέψη και μάλιστα δεν του κακοφάνηκε καθόλου.

Τον Τίμη τον είχαμε δει και στην τηλεοπτική εκπομπή της Αννίτας Πάνια "Ζαμαν Φου" από την οποία μάλιστα είχε δυσαρεστηθεί πολύ επειδή πίστευε ότι θα είναι και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν στην κριτική επιτροπή της εκπομπής που θα παρουσίαζε, αλλά έμαθε μέσω εφημερίδας ότι δεν θα είναι. Μάλιστα ο ίδιος είχε δηλώσει στην εκπομπή «Πρωινή Μελέτη» πως είχε τηλεφωνήσει στην παρουσιάστρια αλλά δεν σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο. Η μόνη επικοινωνία που είχε ήταν με την διευθύντρια παραγωγής της εκπομπής, η οποία του είπε ότι άλλαξαν τα σχέδια τους. «Ήταν ένα μικρό κρέμασμα για μένα. Ήταν ένα πούλημα» δήλωσε απογοητευένος τότε ο Τίμης.

Στο TLIFE μίλησε και ο πολύ καλός του φίλος Λευτέρης Πανταζής: ''Σοκαρίστηκα! Δεν το ήξερα, γιατί είμαι εκτός Αθήνας. Τώρα το ακούω από εσένα. Πώς έγινε, πώς; Αχ, Παναγία μου! Ήταν ένα αξιόλογο παιδί, δεν ενοχλούσε ποτέ κανέναν. Έκανε την δουλειά του. Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, από ό,τι γνωρίζω πέρναγε πάρα πολύ δύσκολα οικονομικά. Έχασε το ατελιέ του, το μαγαζί του στο Κολωνάκι. Ερχόταν στην πλατεία του Κολωνακίου, που έχω ένα cafe, και τα λέγαμε. Μάλιστα, κάποια στιγμή ήταν να συνεργαστούμε. Θα έμπαινα εταιρικά στα μαγαζιά του, να τον βοηθήσω. Ξέρω ότι χρώσταγε χρήματα κι επειδή αυτό τον τυραννούσε πάρα πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, δεν ήταν καλά ψυχολογικά. Και σήμερα που μου είπατε αυτό το πράγμα, σοκαρίστηκα, γιατί είναι και Άγιες Μέρες και γιατί Μεγάλη Πέμπτη είχε πεθάνει κι ο μπαμπάς μου.''

Και συνέχισε: ''Τελευταία φορά τον είχα δει πριν από περίπου δύο μήνες. Ήταν τόσο καλός κι ευγενικός, που και να τον απασχολούσε κάτι σοβαρό δεν το έλεγε σε κανέναν και το περνούσε μόνος του. Ξέρω πάντως πως πέρασε πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα κι αυτό ίσως, τον πείραξε πάρα πολύ... Πέρναγε πάρα πολύ άσχημα! Όλη η Ελλάδα περνάει δύσκολα. Κλείνουν μαγαζιά, απολύονται άνθρωποι που είναι χρόνια σε επιχειρήσεις. Η Ελλάδα κι ο κόσμος όλος, έχουν πάθει μεγάλο σοκ. Κι όλα αυτά, αν δεν είσαι δυνατός να τ' αντιμετωπίσεις, σε χτυπάει στο σώμα σου και σου δημιουργεί προβλήματα ψυχολογικά και αρρώστειες. Είναι μεγάλο το σοκ! Έφυγε ένας φίλος! Ας είναι όμορφο το ταξίδι του, εκεί που πάει, να ξεκουραστεί, να ηρεμήσει η ψυχή του. Οι καλοί άνθρωποι τις Άγιες Μέρες φεύγουν.''

Το TLIFE επικοινώνησε με φίλο του γνωστού σχεδιαστή από τον χώρο της μόδας, ο οποίος ήταν συντετριμμένος από το θάνατο του Τίμη Παρίση. “Έμαθα χθες βράδυ για τον θάνατό του. Δεν είναι γνωστό πότε πέθανε ακριβώς. Είχε απομονωθεί τοντελευταίο καιρό. Απ' όσο γνωρίζω δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με την υγεία του. Κάποιες αισθητικές επεμβάσεις είχε κάνει μόνο. Δεν ξέρω ακόμη πως έγινε, ήταν πολύ ξαφνικό”, είπε χαρακτηριστικά.
 
Ακόμη, ο συνεργάτης του Χάρης Σιανίδης που τον γνώριζε προσωπικά και πολλές φορές του έλεγε για τα σκαμπανεβάσματα που είχε στη ζωή του ανέφερε: “Όπως όλους έτσι και τον Τίμη τον είχε αγγίξει η οικονομική κρίση. Ήταν αρκετά καλός, δεν γνώριζα για κάποια ασθένεια”.
 
Θλίψη νιώθουν από τη μεριά τους και τα γνωστά μοντέλα που τον είχαν γνωρίσει και είχαν συνεργαστεί μαζί του. Σοκαρισμένες έμειναν μόλις άκουσαν την είδηση του θανάτου του η Βασιλική Τσεκούρα και η Όλγα Φαρμάκη. “Δεν γνώριζα ότι πέθανε. Είμαι πολύ σοκαρισμένη από την είδηση. Είχα συνεργαστεί μαζί του δυο φορές στο παρελθόν. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος και άψογος συνεργάτης”, δήλωσε η Όλγα Φαρμάκη.
  “Σίγουρα ο θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια και μας προκαλεί θλίψη και στενοχώρια”, είπε η Βασιλική Τσεκούρα.

Σχόλια