Κόκκινη φιέστα και αντίο στον Αντώνη


Ο βέλγος πρώην γκολκίπερ Ερβιν Λέµενς είχε πει µία φράση για τον Αντώνη Νικοπολίδη που δεν απέχει και πολύ από την πραγµατικότητα: «Τον τερµατοφύλακα αυτόν τον έχει σηµαδέψει ο Θεός».

Ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο γκολκίπερ του Euro 2004, φόρεσε χθες για τελευταία φορά τα γάντια του κλείνοντας µια ένδοξη καριέρα 24 χρόνων στους αγωνιστικούς χώρους. Ο 41χρονος πορτιέρο, κόσµηµα στα ελληνικά γήπεδα µε τον αδαµάντινο χαρακτήρα, αποτελεί φάρο για τους νέους αθλητές.

Η ιστορία του αρτινού γκολκίπερ είναι αξιοζήλευτη. Κάθε έλληνας ποδοσφαιριστής θα ζήλευε την καριέρα του Αντώνη. Παιδί µε κοντά παντελόνια ξεκίνησε την καριέρα του στην Αναγέννηση Αρτας. Σε ηλικία 18 ετών µετακόµισε στον Παναθηναϊκό. Ηταν δεύτερος τερµατοφύλακας στους Πράσινους πίσω από το «βουνό», τον Πολωνό Γιόζεφ Βάντσικ. Η τύχη τα έφερε να κάνει ντεµπούτο στον ΠΑΟ κόντρα στον Ολυµπιακό (!) τη σεζόν 1989-1990.

Επειτα από καριέρα 15 χρόνων και σε ηλικία 33 ετών, άφησε τον Παναθηναϊκό παίρνοντας µαζί µε τη σύζυγό του Βάσω Στασινού τη µεγάλη απόφαση: Μεταγραφή στον Ολυµπιακό.

Ο ίδιος έχει τονίσει ότι δεν το µετάνιωσε και ότι έκανε την καλύτερη επιλογή στην καριέρα του. Με το Νο 71 στη φανέλα ο Νικοπολίδης, που αντιπροσωπεύει το έτος γέννησής του, κατέκτησε µε τον Ολυµπιακό έξι τίτλους στο πρωτάθληµα, τέσσερα Κύπελλα (κάνοντας ισάριθµες φορές το νταµπλ) και ένα Σούπερ Καπ. Συνολικά στη µεγάλη καριέρα του κατέκτησε 11 πρωταθλήµατα, 9 Κύπελλα και 3 Σούπερ Καπ, ενώ σήκωσε και το ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Πορτογαλία µε την εθνική οµάδα.

Χθες, στο «Γ. Καραϊσκάκης», είπε αντίοµε τηνκατάκτηση του 38ου τίτλου στηνιστορία του Ολυµπιακού.Συγκινηµένος παρέλαβε τιµητική πλακέτα πριν από την έναρξη του αγώνα-φιέστα µε τη Λάρισα και τα µέλη της Θύρας 7 φώναξαν ρυθµικά το σύνθηµα που είχαν βγάλει όταν πρωτοπήγε στους Ερυθρόλευκους: «Αντώνη είσαι τρέλα µε την κόκκινη φανέλα». Οταν αντικαταστάθηκε στο 69ο λεπτό από τον Μάγερι, όλο το γήπεδο φώναξε ρυθµικά το όνοµά του ενώ οι συµπαίκτες του τον αγκάλιασαν και τον φίλησαν στο κέντρο του γηπέδου.

Ο… Τζόρτζ Κλούνεϊ δεν θα ξαναφορέσει την εµφάνιση του τερµατοφύλακα, έχει όµως βάλει ένα δεύτερο µεγάλο στοίχηµα στη ζωή του: Να γίνει ένας καταξιωµένος προπονητής.

Ο Αντώνης σε δηλώσεις του τόνισε ότι «είναι πολύ όµορφο να κλείνεις την καριέρα σου µε τίτλο. Ο Παναθηναϊκός ήταν σχολείο, στον Ολυµπιακό όµως έζησα αυτά που ονειρευόµουν ως ποδοσφαιριστής».


Ρεκόρ συνεχόµενων νικών µε νέα εξάρα

ΜΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ των 15 σερί νικών στο απόρθητο φρούριο «Γ. Καραϊσκάκης» έκλεισε ο πρωταθλητής Ολυµπιακός τη σεζόν 2010-’11, θριαµβεύοντας επί της Λάρισας µε σκορ 6-0. Η οµάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε αποζηµίωσε µε τον καλύτερο τρόπο τους φιλάθλους που πήγαν στο φαληρικό γήπεδο για να γιορτάσουν τον 13ο τίτλο τα τελευταία 15χρόνια και 38ο τίτλο στην ιστορία της πειραϊκής οµάδας. Το παιχνίδι είχε διασκεδαστικό χαρακτήρα και η Λάρισα που έχει αποχαιρετήσει τη Σούπερ Λιγκ τα παράτησε όταν το σκορ έγινε 3-0 στο 17’. Το µατς δεν αντέχει κριτική. Ηταν µονόλογος για τους Ερυθρόλευκους.

Ο Ολυµπιακός έκανε ατοµικό ρεκόρ στις εντός έδρας νίκες και ισοφάρισε το ρεκόρ που έχουν πετύχει η ΑΕΚ και ο Αρης. Παράλληλα, αύξησε τη διαφορά στους 13 βαθµούς από τον δεύτερο της βαθµολογίας Παναθηναϊκό. Ο χορός των γκολ άρχισε στο 8’ µε τον Τζιµπούρ (κεφαλιά): 1-0.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο ΜVP της συνάντησης Νταβίντ Φουστέρ. Ο ισπανός µεσοεπιθετικός µε εκπληκτικό σουτ έκανε το 2-0 (15’) και στο 17’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο β’ ηµίχρονο οι γηπεδούχοι σηµείωσαν ακόµατρία γκολ.

Στο 62’ ο Μέλµπεργκ µε κεφαλιά πέτυχε το 4-0. Ο Πάντελιτς µπήκε αλλαγή στο 61’ και τρία λεπτά αργότερα έκανε τους φιλάθλους να πανηγυρίζουν για πέµπτη φορά (5-0).

Το τελικό 6-0 έγραψε ο Φετφατζίδης µε δυνατό βολέ (76’) ο οποίος είχε και σουτ στο δοκάρι στο 54’. Εύκολο ήταν το έργο του Ζαχαριάδη.

ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια