ΑΠΕ: 1 δις ευρώ θα επενδύσουν οι Γερμανοί στην Κρήτη


Γερμανικές εταιρείες ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Κρήτη.

Οι επικεφαλής τους έρχονται τη Δευτέρα στο Ηράκλειο μετά από μεσολάβηση του ευρωβουλευτή των Γερμανών φιλελευθέρων κ. Χατζημαρκάκη, ο οποίος το περασμένο Σάββατο, είχε συναντηθεί και για τον σκοπό αυτό με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοΐδη.

Οι δρ. Edwin Kohl και κ.Jeroen Haberland , πρόεδρος της εταιρείας “mia electric GmbH“ και διευθυντής της εταιρείας Circadian Solar αντίστοιχα, θα βρεθούν σήμερα στο Ηράκλειο για να συζητήσουν για την τεράστια επένδυση που σχεδιάζουν στο χώρο των ΑΠΕ και την ηλεκτροκινητικότητα στην Κρήτη- με αιχμή την παραγωγή ολοκληρωμένων συστημάτων φωτοβολταϊκών συγκεντρωτών για μια σειρά εφαρμογών συνδεδεμένων στο δίκτυο, αλλά και εκτός δικτύου.

Σήμερα αναμένεται να συναντηθούν με τον περιφερειάρχη κ.Αρναουτάκη , με το δήμαρχο κ.Κουράκη που πιθανώς θα τους ξεναγήσει και στη Βιομηχανική, θα πάνε στο ΙΤΕ όπου θα συναντηθούν με τον κ. Στεφανίδη.

Το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου και αμέσως μετά θα αναχωρήσουν για την Γερμανία.

Οι δρ.Edwin Kohl και κ.Jeroen Haberland θα συνοδεύονται από τον κ. Χατζημαρκάκη.

Ο βουλευτής των Γερμανών φιλελευθέρων, κρητικής καταγωγής, θέλει να διαμορφωθεί συνεργασία και με το ΙΤΕ.

Γι΄ αυτό και θα υπάρξει συνάντηση, έτσι ώστε ο επικεφαλής καθηγητής του πανεπιστημίου της Γερμανίας που έχει κάνει την εφεύρεση των νέων φωτοβολταικών, να δημιουργήσει πεδίο συνεργασίας που θα ευνοήσει και άλλες συνεργασίες- επενδύσεις και στο μέλλον.

Πηγή cretalive.gr

econews

Σχόλια