Ο ένας στους τέσσερις παχύσαρκους δεν πιστεύει πως έχει πρόβλημα


Βάσει μίας νέας αμερικανικής μελέτης, το 25% των υπέρβαρων ή παχύσαρκων ενηλίκων δεν πιστεύουν πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα βάρους και σαν συνέπεια δεν βλέπουν την ανάγκη να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας τους.

Δεδομένου, δε, ότι το 70% των Αμερικανών έχει ταξινομηθεί ως υπέρβαρο ή παχύσαρκο, τα ευρήματα της νέας μελέτης σηματοδοτούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι προσπάθειες να βοηθηθούν οι Αμερικανοί να χάσουν βάρος, σύμφωνα με τους ερευνητές.

"Συχνά λέγεται πως το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος είναι η παραδοχή ότι το έχεις. Αυτό είναι με το παραπάνω αληθές στην περίπτωση της παχυσαρκίας" δήλωσε ο Gary Bennett, αναπληρωτής καθηγητής ψυχολογίας και νευροεπιστημών στο Duke University και βασικός συγγραφέας της μελέτης.

"Ένα μεγάλο μέρος των παχύσαρκων Αμερικανών δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι έχουν πρόβλημα παχυσαρκίας, με συνέπεια να μην είναι δεκτικό σε υγιεινές πρακτικές και συμπεριφορές που θα τους βοηθήσουν να χάσουν βάρος και να βελτιώσουν την υγεία τους".


http://www.ygeianet.gr

Σχόλια