Ελληνίδα απέκτησε 4 εγγόνια από το σπέρμα του νεκρού γιού της!

O γιός της πέθανε από λευχαιμία στα 26 του χρόνια και ο πόνος της ήταν ανείπωτος. Αυτό που έκανε ήθελε απίστευτη τόλμη και δύναμη... Με δυο παρένθετες μητέρες, κατάφερε να αποκτήσει 4 εγγόνια, πέντε  χρόνια μετά το θάνατο του γιού της!

Η 60χρονη ομογενής Λαμάρα Κελεσίδου  περιγράφει σήμερα  σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Έθνος, την απίστευτη ιστορίας της. Είναι γιατρός-φυσιολόγος και εργαζόταν στο ΤΕΙ Πτολεμαΐδας. Έζησε μια οδύσσεια 8 χρόνων στη Θεσσαλονίκη παλεύοντας να σώσει τον γιο της που είχε "χτυπηθεί" από λευχαιμία κι όταν τελικά τον έχασε σε ηλικία 26 ετών, βρήκε τη δύναμη να τον "ξαναγεννήσει", φέρνοντας στη ζωή τα τέσσερα παιδιά του μέσω δύο παρένθετων μητέρων, με σπέρμα που φρόντισε να καταψύξει όσο εκείνος ήταν στο κρεβάτι του πόνου.

Η 60χρονη γιαγιά δήλωσε στην εφημερίδα :"Βλέπω στα μάτια τους τη ζωή. Κράτησα ζωντανό κάτι από τον Μιχάλη και αυτό μου δίνει νέα ελπίδα, όνειρα και προορισμό στη ζωή μου".

Όπως γράφει η εφημερίδα, η 60χρονη περιπλανήθηκε σε τρεις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, αναζητώντας υποψήφιες παρένθετες μητέρες, μελετώντας τη νομοθεσία και τις δυνατότητες των υπηρεσιών υγείας να φέρουν σε πέρας το έργο που θα της ξαναέδινε ζωή. Στη χώρα καταγωγής της, τη Γεωργία, συνάντησε δυσκολίες και κατέφυγε στην Ουκρανία, όπου βρήκε τις δύο παρένθετες μητέρες, στις οποίες εμφυτεύτηκαν τα έμβρυα. Εναν μήνα μετά οι γιατροί τής ανακοίνωναν πως η κύηση είχε επιτύχει απόλυτα και ότι θα αποκτούσε τέσσερα εγγόνια. "Δεν το πίστευαν και οι ίδιοι. Θα μου έφτανε μόνο ένα παιδί, αλλά ο Θεός μου έδωσε τέσσερα", λέει.
Μόλις οι δύο γυναίκες μπήκαν στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης μεταφέρθηκαν στη Μόσχα, όπου τον περασμένο Ιανουάριο γέννησαν με διαφορά μερικών ημερών τα τέσσερα παιδιά - τρία αγόρια κι ένα κορίτσι.
Στο ένα από τα αγόρια, τον πιο σοβαρό, όπως λέει η κ. Κελεσίδου, έδωσε το όνομα του γιου της. "Είναι ίδιος ο Μιχάλης. Με γυρίζει τριάντα χρόνια πίσω, όταν τον έφερα στον κόσμο", διηγείται με συγκίνηση. Τα άλλα δύο πήραν τα ονόματα Ιωάννης (επειδή γεννήθηκε 7 Ιανουαρίου) και Θεοχάρης (χάρη Θεού), ενώ στο κορίτσι δόθηκε το όνομα της Παναγίας, Μαρία.

Η δύναμη αυτή της γυναίκας και η αγάπη της για το γιό της είναι σίγουρα απίστευτες... Αν όμως σκεφτεί κάποιος λίγο διαφορετικά, αυτά τα 4 αγγελούδια θα πρέπει να μεγαλώσουν με μια ηλικιωμένη γιαγιά και χωρίς τους γονείς τους...

tlife.gr

Σχόλια