Φωτοβολταϊκά πάρκα: σε ετοιμότητα οι αγρότες – επενδυτές


Καθοριστικό, για τον αριθμό των αγροτών που θα υλοποιήσουν τελικώς την επένδυσή τους σε φωτοβολταϊκά πάρκα, κρίνεται το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ).

Όπως επισημαίνει η ΠΑΣΕΓΕΣ, από τα μέσα Δεκεμβρίου 2010 που η ΔΕΗ ξεκίνησε την αποστολή των όρων σύνδεσης, οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες παραμένουν σε εγρήγορση.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 3.000 προσφορές σύνδεση, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να εκδοθούν κι άλλες προσφορές, προκειμένου να καλυφθεί ο στόχος του ΥΠΕΚΑ για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, συνολικής ισχύος 500 MWp.

Ωστόσο, πλέον γίνεται αντιληπτό ότι τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα για τους αγρότες που έχουν λάβει την προσφορά της ΔΕΗ από τον περασμένο Δεκέμβριο και θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην αποδοχή των όρων και στην υπογραφή των απαιτούμενων συμβάσεων, πριν την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου.

Εκτός αυτού, όπως τονίζει η ΠΑΣΕΓΕΣ, ερωτηματικό παραμένει πόσοι από τους αγρότες, που έκαναν αίτηση, θα υλοποιήσουν τελικώς την επένδυση.

econews

Σχόλια