«Πωλητήριο» στα Υπουργεία και τη ΓΑΔΑ


Στη σφαίρα του ανεξήγητου κινούνται οι αποφάσεις των εγκεφάλων του υπουργείου Οικονομικών που έφτασαν σε σημείο να βγάλουν στο «σφυρί» ακόμα και ιδιόκτητα κτήρια του Ελληνικού Δημοσίου όπου στεγάζονται και υπουργεία.

Όπως παρουσιάζεται σε πίνακα με «Χώρους Γραφείων Διαχείρισης ΚΕΔ» που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή, κτήρια όπως αυτά που στεγάζουν τις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών είναι προς πώληση!

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου τα κτήρια θα μπορούν να πουληθούν σε ιδιώτες το τέταρτο τρίμηνο του 2011 και στην συνέχεια με την διαδικασία της επαναμίσθωσης (sale & leaseback) το Δημόσιο θα πληρώνει ενοίκιο στους νέους ιδιοκτήτες. Με λίγα λόγια το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την πώληση των κτηρίων που στεγάζονται τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Παιδείας καθώς και δεκάδες άλλα κτήρια όπου λειτουργούν δημόσιες υπηρεσίες όπως ΔΟΥ, το Γενικό Χημείο του Κράτους αλλά ακόμη και το κτήριο της ΓΑΔΑ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Πάντως οι υπουργοί δεν κινδυνεύουν με έξωση καθώς τα κτήρια αφού πουληθούν στην συνέχεια θα νοικιαστούν από το Ελληνικό Δημόσιο που από ιδιοκτήτης θα γίνει μέσα σε μια μέρα...ενοικιαστής.

http://www.protothema.gr/

Σχόλια