Σε κλοιό Αγανακτισμένων και ΜΑΤ το κέντρο της Αθήνας


Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και τη Βουλή (από το ύψος του Χίλτον), καθώς διαδηλωτές αρχίζουν και καταφτάνουν στο κέντρο της Αθήνας με στόχο να περικυκλώσουν το κτήριο του κοινοβουλίου όπου συζητείται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Πανταχού παρούσα είναι και η αστυνομία. Σε Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, Αμαλίας, Ηρ. Αττικού έχουν στηθεί κλούβες των ΜΑΤ, αστυνομικοί έχουν παραταχθεί μέσα στον Εθνικό Κήπο, ο οποίος είναι κλειστός σήμερα, ενώ στη Β. Σοφίας η Αστυνομία έχει στήσει έναν σιδερένιο φράχτη!

Νωρίτερα σημειώθηκε μικροένταση μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η οποία ωστόσο δεν έλαβε διαστάσεις.

Οι διαδηλωτές έχουν προγραμματίσει τρεις πρωινές συγκεντρώσεις σε Ευαγγελισμό, Καλλιμάρμαρο και Σύνταγμα για να αποκλείσουν τη Βουλή και να διαμαρτυρηθούν έτσι για την οικονομική πολιτική και το Μνημόνιο.






Σήμερα περίπου 5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για τις κινητοποιήσεις -σε τέσσερα σημεία της Αθήνας- από συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους «αγανακτισμένους» πολίτες αλλά και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Βασικός στόχος του σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. είναι αφενός να μην προκληθούν επεισόδια και αφετέρου να μην υπάρξει αποκλεισμός της Βουλής όπου συζητείται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης είναι ότι έχουν έχουν κληθεί στην Αθήνα 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί απ' όλο το προσωπικό να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Χθες στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν για 21η συνεχή ημέρα οι Αγανακτισμένοι πολίτες, ενώ επικράτησε ένταση λίγο μετά τις 8 το βράδυ όταν ένα μεγάλο μέρος των διαδηλωτών επιχείρησαν να κάνουν «ντου» στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, καθώς υπήρχαν φήμες ότι στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, δειπνούσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τελικά η «επιδρομή» αποφεύχθηκε αλλά εκατοντάδες Αγανακτισμένοι παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το ξενοδοχείο, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα.







http://www.protothema.gr/

Σχόλια