Ο μικρός μάγος


Το μαγικό αριστερό του Έλληνα «Μέσι» ξέμπλεξε την Ελλάδα από περιπέτειες στην αναμέτρηση με την Μάλτα για τον 6ο προκριματικό του Euro 2012. Με κορυφαίο τον επονομαζόμενο και... μικρό μάγο, Γιάννη Φετφατζίδη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 3-1 των Μαλτέζων στο «Γ. Καραϊσκάκης» και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο «ερυθρόλευκος» άσος παίζοντας μέσα στο σπίτι του ήταν ο ιθύνων νους της «γαλανόλευκης» σκοράροντας δις, ενώ το άλλο τέρμα σημείωσε ένας πρώην «ερυθρόλευκος», ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα.

Μόλις στο 8ο λεπτό -κι ενώ νωρίτερα είχε ήδη προλάβει να δώσει δείγματα ότι βρίσκεται σε πολύ καλή βραδιά- ο «Φέτφα» πήρε την παράλληλη μπαλιά του Κατσουράνη απόρροια μιας πολύ καλή αντεπίθεσης της εθνικής μας και με αριστερό πλασέ πανηγύρισε το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα της Ελλάδας, μια και είχε σημειώσει ακόμη ένα στο φιλικό με τον Καναδά τον περασμένο Φεβρουάριο στη Λάρισα. Ο «μικρός μάγος», μαζί με τον Σωτήρη Νίνη ήταν οι μεγαλύτεροι μπελάδες για τους Μαλτέζους, δημιουργώντας κι άλλες καλές στιγμές για την Ελλάδα.

Στο 25΄ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σημείωσε γκολ, το οποία σωστά δεν μέτρησε, καθώς ο Έλληνας επιθετικός βρισκόταν σε θέση οφ-σαιντ. Μόλις στο επόμενο λεπτό και μετά από άψογη εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Καραγκούνη, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έπιασε από κοντά την "καρφωτή" κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χονγκ, διπλασιάζοντας έτσι τα τέρματα της Ελλάδας. Ο νεαρός αμυντικός της Σάλκε χρίστηκε σκόρερ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Εθνικής ανδρών. Η Μάλτα κατάφερε να φτάσει στο γκολ στο 44΄ με τον Μιφσούντ μετά από λάθος απόκρουση του Κωνσταντόπουλου, ο οποίος επίσης πραγματοποίησε απόψε το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα, ωστόσο το τέρμα δεν μέτρησε καθώς ο επιθετικός της ομάδας του Μπούτιγκεγκ υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση.

Το... ασφαλές προβάδισμα κοίμισε τους διεθνείς μας που μπήκαν πολύ ανόρεκτη στην επανάληψη. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η Μάλτα να ξαναμπεί στο ματς με τον Μιφσουντ, ν' απειλήσει εκ νέου με το δοκάρι του Κοέν, μέχρι ο «Φέτφα» να τους τελειώσει μια και καλή. Η τελευταία ευκαιρία των φιλοξενούμενων ξύπνησε τους διεθνεις μας και την εξέδρα και τέσσερα λεπτά αργότερα (64') ο MVP του ματς, Γιάννης Φετφατζίδης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει 14 βαθμούς, ενώ στη 2η θέση βρίσκονται η Κροατία και το Ισραήλ (με έναν αγώνα περισσότερο) με 13 βαθμούς.

Διαιτητής: Πάβελ Γκιλ (Πολωνία)
Κίτρινες: Κ. Παπαδόπουλος

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Κωνσταντόπουλος, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κ. Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (70΄ Καφές), Νίνης (79΄ Χριστοδουλόπουλος), Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης (90΄ Μήτρογλου).
ΜΑΛΤΑ (Τζον Μπούτιγκεγκ): Χονγκ, Καρουάνα, Τσιμπέρας, Ανκγους, Φενέκ, Μπογκντάνοβιτς (59΄ Κοέν), Μπρίφα, Μιφσούντ, Χάτσινσον (87΄ Π. Φένες), Σέμπρι, Μπαγιάντα (80΄ Φάιλα).

Ελλάδα-Μάλτα 3-1 τα γκολ της αναμέτρησης



http://www.thrylos.gr/

Σχόλια