Έρχονται νέες καταλήξεις στο Internet


Νέες καταλήξεις στις διευθύνσεις του Internet αποφάσισε Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διαδικτύου (Icann), επιτρέποντας πλέον σε ιδιωτικές εταιρείες και σε δήμους να χρησιμοποιούν ό,τι τους αρέσει. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στα χρονικά του Διαδικτύου.

Με τον τρόπο αυτό, η Icann σχεδιάζει να αυξήσει δραματικά τον αριθμό των καταλήξεων (π.χ. .com, .org, .net ) από 22 που είναι σήμερα, καθώς έχουν τείνουν να βρίσκονται υπό κατάληψη όλες οι διευθύνσεις.

Έτσι, οι διευθύνσεις στο Ιντερνετ θα μπορούν πλέον να λήγουν σε οποιαδήποτελέξη και σε οποιαδήποτε γλώσσα. Μάλιστα, η Icann θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για νέες ονομασίες περιοχών το επόμενο έτος.

«Η Icann άνοιξε το σύστημα διευθύνσεων του Ιντερνετ στις απεριόριστεςδυνατότητες της ανθρώπινης φαντασίας. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα μάςοδηγήσει η ιστορική αυτή απόφαση», δήλωσε ο πρόεδρος της Icann Ροντ Μπέκστρομ.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλλαγή ως προς την ονοματοδοσία περιοχών από τηδημιουργία του dotcom (.com) εδώ και 26 χρόνια», δήλωσε ο Τέο Χναράκις,διευθυντής στη Μελβούρνη της IT Digital Brand Services, εταιρείας πουειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών Ιντερνετ.

Οι μεγάλοι όμιλοι, όπως η Apple, η Toyota, η BMW, για παράδειγμα, θα μπορούν μετον τρόπο αυτόν, έναντι πληρωμής, να δημιουργήσουν ιστοσελίδες στο όνομά τους.

Οι εταιρείες που θα επωφεληθούν περισσότερο είναι οι «οι μεγάλες πολυεθνικές μεσαφές marketing και στρατηγική προγραμματισμένη προς τον πελάτη που τουςεπιτρέπει να εκμεταλλευθούν το όνομά τους με ανταγωνιστικό τρόπο», διευκρίνισεο Τέο Χναράκις.


http://www.tanea.gr/

Σχόλια