Η τελετή έναρξης των Special Olympics στο Παναθηναϊκό Στάδιο!

Με κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκε η τελετή έναρξης των Specials Olympics 2011 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία 10.000 αθλητών, θεατών και μελών των αποστολών από 183 χώρες.
 
Η έναρξη της τελετής συνοδεύθηκε από δεκάδες πυροτεχνήματα και επευφημίες των θεατών, ενώ αμέσως μετά μπήκαν στο Στάδιο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος του κινήματος των Special Olympics Τιμ Σράιβερ και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Δεσποτοπούλου.

Ωστόσο, από την τελετή έναρξης απουσίαζε ο πρωθυπουργός, αν και ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει. Υπεθυμίζεται ότι στην πρόβα της τελετής, όταν ακούστηκε το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου, ο κόσμος άρχιζε να αποδοκιμάζει αν και ο ίδιος δεν ηταν εκεί.

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι θεατές στην Ελληνική αλλά και την Κυπριακή αποστολή κατά την είσοδό τους στο Στάδιο. Ειδικότερα, στο τέλος της παρέλασης, όταν η πολυμελής Ελληνική αποστολή εισήλθε στο Καλλιμάρμαρο, οι θεατές όρθιοι χειροκροτούσαν ρυθμικά και εμψύχωναν τα μέλη της, τα οποία χαιρετούσαν το πλήθος ανεμίζοντας τα γαλανόλευκα καπέλα τους.

Tο pre-show της τελετής έναρξης παρουσίασαν ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης με την δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου και τον αθλητή ιστιοπλοΐας Γιάννη Στρατηγόπουλο.

Σχόλια