Τα κινεζικά εργοστάσια αναστέλλουν την Κλιματική Αλλαγή; – Νέα έρευνα


Οι υποστηρικτές της επικρατούσας θεωρίας περί Κλιματικής Αλλαγής πασχίζουν να εξηγήσουν γιατί τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια θερμοκρασία υποχωρεί αντί να αυξάνεται σε αντιστοιχία με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Οι ερευνητές τώρα υποστηρίζουν πως τη θεωρία «ανατρέπουν» στην πράξη οι εκπομπές θείου των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων στην Κίνα!

Το στρώμα θείου που εκλύεται στην ατμόσφαιρα εμποδίζει την ηλιακή ακτινοβολία και με αυτό τον τρόπο ψύχει την ατμόσφαιρα και εξουδετερώνει την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες «θιασώτες» της Κλιματικής Αλλαγής η εκπομπή θείου σε συνδυασμό με το σχετικά ψυχρό στάδιο του ηλιακού κύκλου που διανύουμε και τη μετάβαση από το φαινόμενο Ελ Νίνιο στο Λα Νίνια στον νότιο Ατλαντικό έχουν διατηρήσει τεχνητά τις θερμοκρασίες σε χαμηλό επίπεδο.

Αν η άποψη αυτή αληθεύει, η μεταβολή του ενδεκαετούς κύκλου του ήλιου σε συνδυασμό με την προώθηση «καθαρών» τεχνολογιών για την καύση άνθρακα στα κινεζικά εργοστάσια θα συμπέσουν με μια απότομη αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας.

Οι σκεπτικιστές της Κλιματικής Αλλαγής υποστηρίζουν πως τα παραπάνω συμπεράσματα εξήχθησαν από επιλεκτική και ως εκ τούτου ανακριβή ανάγνωση των διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων με σκοπό τη δικαιολόγηση μιας αμφισβητήσιμης θεωρίας.

econews

Σχόλια