Οι Θεοί του Ολύμπ(ιακ)ου


Ο Ερνέστο τα είπε σταράτα: «Δουλειά μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι διασκέδαση. Ο στόχος μας στην Ευρώπη είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δείξουμε ότι έχουμε μειώσει τις αποστάσεις. Να μην κοιτάξουμε πώς θα φάμε λιγότερα γκολ και να παρακαλάμε το Δία».

Θα μπορούσε να τα πει κι αλλιώς: «Οι μεγάλοι στόχοι για ευρωπαϊκές διακρίσεις είναι θεμιτοί, αλλά δεν τους διατυμπανίζεις. Με δουλειά, προσοχή και τύχη προσπαθείς να τους πετύχεις. Αν τα καταφέρεις έχει καλώς, αν όχι δεν τρως λεμονόκουπες. Όλο το ζουμί είναι να πάρουμε πάλι το πρωτάθλημα, να κάνουμε το νταμπλ και στην Ευρώπη να είμαστε δυνατοί και αξιοπρεπείς».

Ο Ολυμπιακός προβάλλει ως το ακλόνητο φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα κι αυτό είναι όσο λογικό, τόσο επικίνδυνο. Ο Βαλβέρδε φροντίζει από την πρώτη κιόλας στιγμή να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά, να αποδυναμώσει οποιοδήποτε στοιχείο υποτίμησης των εγχώριων αντιπάλων ή υπέρμετρης αφοσίωσης στον ευρωπαϊκό δρόμο που έχει μπροστά του φέτος ο Θρύλος.

Μηνύματα σαφή, τόσο προς τον κόσμο όσο και προς την ομάδα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να μείνει πρώτος στην Ελλάδα κι αυτό θα το πετύχει στο χόρτο και όχι στο χαρτί. Με γκολ κι όχι με θεωρίες ανωτερότητας.

Το νταμπλ είναι ο μεγάλος στόχος. Κι αν, μα το...Δία, η πορεία στην Ευρώπη είναι καλή, θα το διασκεδάσουμε το νταμπλ ακόμα περισσότερο.

http://www.thrylos.gr/

Σχόλια