Το απόγευμα η τελευταία εκτόξευση διαστημικού λεωφορείου


Αν το επιτρέψει ο βροχερός καιρός στη Φλόριντα, το Ατλάντις θα ξεκινήσει το τελευταίο του ταξίδι στις 18:26 ώρα Ελλάδας.

Οι δεξαμενές καυσίμου του Atlantis γέμισαν με καύσιμα το πρωί και η αντίστροφη μέτρηση συνεχίζεται για την πυροδότηση στις 18.26 ώρα Ελλάδας, ωστόσο η μετεωρολογική υπηρεσία της NASA δίνει 70% πιθανότητα αναβολής λόγω του βροχερού καιρού.

Τουλάχιστον 750.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν ταξιδέψει στη Φλόριντα για να παρακολουθήσουν την ιστορική εκτόξευση, την τελευταία αποστολή διαστημικού λεωφορείου.

Η αρχή έγινε το 1981 με την πρώτη εκτόξευση του Atlantis, και το τέλος θα γραφτεί με την τελευταία προσεδάφιση του Atlantis 12 ημέρες μετά την αναχώρησή του για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Μετά την επιστροφή του, το γερασμένο σκάφος θα ακολουθήσει το Discovery και το Endeavour στο δρόμο για το μουσείο.

«Το σημερινό πρωί είναι η αρχή του τέλους για την εποχή του διαστημικού λεωφορείου» δήλωσε, μετά την πλήρωση των δεξαμενών με καύσιμα, ο εκπρόσωπος της NASA Άλαρντ Μπιούτελ.

Η καταιγίδα που πέρασε τη νύχτα από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι καθυστέρησε τους τελευταίους ελέγχους στο σκάφος και την εξέδρα εκτόξευσης, ωστόσο η NASA αποφάσισε να μην διακόψει την αντίστροφη μέτρηση.

http://www.tanea.gr/

Σχόλια